Indokolatlan ugatás? Hogyan szoktassam le?
8 hónapos a kutyám, lakásban él, eddig nem volt gond. Foglalkozva rengeteget van vele, sőt még soha nem is volt egyedül, amióta nálunk van (12 hetes kora óta) homeoffice-ban vagyunk, és mindenhová visszük magunkkal. Járt oviba, okos, ügyes kutya.
3 napja pedig mintha teljesen kicserélték volna. Eddig is szerette hallatni a hangját, mindent ugatással jelez - ha éhes, ha kiürült a vizes tál, ha hideg van (csukjam be az ablakot, ezért is ugat), de tényleg nagyon kommunikatív.
Indokolatlan ugatás viszont nem volt eddig. Körfolyosós társasházban élünk, és ha hallja hogy valaki közlekedik, liftet hív, akármi, egyből ugat.
Eddig csak akkor ugatott, amikor valaki konkrétan a mi ablakunk előtt ment el, vagy hozzánk kopogott be. Más nem zavarta.
Most egész éjjel ugatta a liftet, mert beragadt valahol és furcsa hangokat adott ki.
Mitől lehet ez a viselkedésbeli változás? Semmi más nem változott körülötte.
Személyes vélemény.
Szerintem elég nagy lett hogy felebredjen benne a házőrző ösztön ha mondhatom igy. Szerintem probalja védeni a területet es Titeket.
Megkerdezhetem milyen fajta?
Nekunk nemet juhasz keverekunk van de mindenkit fog.
Keverék kutyus, senki nem tudja, hogy miféle, az anyja is szupermix.
4,4 kg-os menhelyi kutyus.
Eddig nem volt ilyen kis védelmező :(
Most épp egy GLS futár van a házban és ahogy csipog a kis terminál a kezében, azt ugatja. Hihetetlen.
Kamaszodik?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!