Mennyi hosszú kell legyen a kutya porhasz amikor az udvarban megkötik?
Nagy itt a baj kérem, akkorát fordult a világ, hogy lassan a kutya fog a lakásban tartózkodni és a franciaágyban feküdni, a gazdi meg az udvarra kiköltözik házat őrizni.
Félreértés ne essen elitélek minden fajta állat kínzást.
Pl. egy kaukázusinak semmi helye a lakásban ő házőrző, de miért ne lehetne néha megkötni, ha jön a gázóra leolvasó.
Higgyétek el, a városi embernek, aki már túljutott életében a falutáblán és nem a helyi debilképzöben csinàlt meg max 8 elemit, annak meg a falusi ember elmaradottsága és ostobasága nem fér a fejébe.
Mi itt napi szinten bandázunk, futunk, sportolunk velük, kinti bentiek, csodás életük van. Ti mit müveltek falun? Kibsszátok a kertbe, aztán, amikor elmentek a gyárba vagy a földekre reggel megsimigatod, meg este. Ennyi. Az aztán az ingergazdag környezet. Nyomorékok...
#24 Egy kicsit elmentünk az eredeti kérdéstől,de a falusi és a városi kutyatartás nem egy és ugyanaz.
Annó meg azért még manapság is falun a kutya nem hobbiállat hanem feladata van,őrző védő kutya természetesen a nagyobb testű kutyákról van szó,kuvasz,komondor,kaukázusi stb.
Tehát őket nem azért tartják,hogy egész nap dögönyözzék őket meg kutyakozmetikushoz hordják hanem vigyáznak a területre elzavarják a rókát a tyúkóltól a puli tereli a nyájat stb.
A panelben meg inkább a kisebb testű hobbi kutyákat tartják pl.francia buldog mely ki se birna egy telet a szabadban,de neki nem is kell hisz ő hobbi kutyus.
Semekkora, nem tartunk láncon kutyát, zárt kertben fölösleges.
Ha ideiglenesen akarja valaki kikötni, amíg jön a leolvasó, akkor akkora, hogy tudjon mozogni (lefeküdni, ülni, felállni, megfordulni stb.), azon úgyis csak pár percet tölt.
Én falusi vagyok, és szerintem se normális dolog mindenféle kutyát kirakni a kert végébe hogy "őrizze a házat" (mintha egy képzetlen házikedvenc annyira tudná őrizni a házat, mikor simán megmérgezik vagy leütik). :D
24: Cuncika, nekünk is kuvaszunk volt, elég szép kort megélt, nem volt megkötve, csak amikor jöttek pl. fát pakolni, vagy idegenek dolgozni a hátsó kertbe. A hátsó udvaron/kertben, elég nagy területen szabadon volt, sokat játszottunk vele, vittük erdőbe sétálni, télen jött velünk szánkózni. Rendesen volt vele foglalkozva, de nem, nem volt bent a házban, nem feküdt a franciaágyban, nem evett a tányéromból, nem nyalattuk vele a szánkat és sorolhatnám.. nem volt anyámék harmadik gyereke... és egyetértek a 25-össel...
És ha már személyeskedünk, akkor te nyomorék, képzeld, ugyanúgy a városi is dolgozik gyárban. Nem is értem, hogy miért képzelitek magatokat értékesebb meg nagyobb embernek, mert éppen városban nőttetek fel és nem dolgoztok/dolgoztatok földeken.
22.vidéken nőttem fel es nem fér a fejembe, hogy a “vidéki”emberek kit művelnek szegény állatokkal!
Nem kell állatot tartani, ha csak szenved szerencsétlen állat
21
Képzeld el nálunk bent van a németjuhász és a vizsla is a házban. Kimehetnénk, de nem mennek. Hiába mondjuk, hogy te azt írtad, hogy ott a helyük. Valahogy nem akarnak kimenni. Ki érti ezt, ugye?
Arra nem gondolsz, hogy ne te dönts már a kutya helyett???
Ha a miénk úgy gondolja, akkor 8 fokban fekszik a lépcsőn a kertben. Az ő döntése, ő tudja mi a jó neki! De bejöhet bármikor, amikor akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!