Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van esély arra, hogy módosítsá...

Van esély arra, hogy módosítsák a szerdától érvényes kijárási tilalmat és engedélyezzék az egészségügyi kutyasétáltatást?

Figyelt kérdés

Indítottak egy petíciót: [link]

Szerintetek ennek lesz értelme? Fognak még változtatni a döntéshozók? Nagyságrendileg hány aláírásra lenne szükség, hogy figyelembe vegyék a kutyatulajdonosok helyzetét?

2020. nov. 9. 15:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%
Majd pisil a dokinál :)
2020. nov. 9. 15:54
 12/29 anonim ***** válasza:
77%
Tavasszal korlátozás volt. Én alibi indokkal pl. pestre rendeltem egy két cuccot simán megjártam Pestet és még túrázni is tudtam a hegyekben. De ez elvileg tilalom lesz.
2020. nov. 9. 15:55
 13/29 anonim ***** válasza:
25%
Írjatok még ki 68 ilyen kérdést.. ombre
2020. nov. 9. 16:05
 14/29 anonim ***** válasza:
77%

Ez tilalom, nem korlátozás, úgyhogy elileg sétálni sem viheted. Sétáltasd meg 8-ig. Senki nem azt mondta, hogy este 8 és hajnali 5 között a kutya tartsa vissza, értelemszerűen leviheted a ház elé tojni, de utána felviszed, nem bandukolsz vele a háztömbben.

De mint írta valaki, még nincs rendelet, tehát majd ha az megjelent, akkor térjünk erre vissza.

2020. nov. 9. 16:17
 15/29 anonim ***** válasza:
19%
Ha megszavazzák, már pedig megfogják valószínű akkor sok értelme nem lesz hisz az emberek nagy része ebben az időszakban amúgy is otthon van, a kutyát meg reggel 5 és este 8 közt lehet sétáltatni.
2020. nov. 9. 16:31
 16/29 anonim ***** válasza:
11%
Nincs semmi értelme a szabálynak. Néhány nem fogják fel, hogy világjárvány van. Ez lemondásokkal jár. Egy egészséges kutyát elég 5-kor és 8-kor sétáltatni. Ha nem ehhez van szokva átszokik. Ha egészségügyi problémája van, vagy dolgoztok tessék kutyapelenkát venni. Valóban nem kellemes szabály, de minden egyes engedmény növeli a halottak számát. Nem gondolom, hogy a harmadik kutyasétáltatás fontosabb lenne, mint emberek halála.
2020. nov. 9. 16:54
 17/29 A kérdező kommentje:

Nem értékelek senkit negatívan, de azt ugye látjátok, hogy az első válaszoló kivételével senki sem a kérdésre válaszolt.

Nem kérdeztem, hogy ki szerint szükséges a tilalom módosítása, hogy ki hogyan oldja meg, hogy ki nem érti a tavaszi és a mostani rendelet közti különbséget, engem csak az érdekelt, hogy a kutyás társadalomnak van-e annyi szava, hogy egy ilyen rendeletet módosítani tudjon, akár petícióval, akár, amit az 1-es válaszoló is linkelt, hogy különböző politikusok "felkarolásával."

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ez a tilalom számomra nem betarthatatlan (mert igenis van olyan kutyatartó, akinek az), meg tudom oldani, hogy este 8 és reggel 5 között nem sétáltatok, inkontinens kutyával már megvannak a praktikák az eü. balesetek kezelésére, nem örülök, hogy ez esetleg emiatt rendszeres lesz, de ez van. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy azzal, hogy nem viszem le egy éjféli eü. sétára kutyát a ház elé életeket mentenék.

És ha már szóba került az, hogy a járványhelyzetben mindenkinek megvan a felelőssége és a korlátozások betartásával egymást védjük, abba belegondolt már valaki, hogy a lakótelepeken, ahol az esti séta időszak kb. 18-22 óra között tart, így ebben a 4 órás időintervallumban oszlik el ugyanannyi kutyasétáltató, most minden kutyás ugyanakkor fog az esti sétára indulni? Az nem veszélyes, hogy eddig mondjuk csak a Buksi meg a Fifi gazdájával futottam össze az esti sétán, mostantól meg ott lesz még 20 másik kutya gazdája is?

Nem azt mondom, hogy nem jó a kijárási tilalom, csak hogy sok olyan tényező van, ami esetleg elkerülte a döntéshozók figyelmét. Ezért vagyok kíváncsi, hogy egy ilyen kezdeményezést van-e lehetőség figyelembe venni ilyenkor.

2020. nov. 9. 17:51
 18/29 anonim ***** válasza:
95%

Noé Állatotthon Alapítvány

1tSmpnon rós.oalhrleud · Budapest ·

Ömlenek be hozzánk is a ma közétett és elvileg holnap 24:00 órakor életbelépő 20:00 és 05:00 óra közötti kijárási tilalommal kapcsolatban a kérdések. Hiszen sokaknak ebbe az időszakba beleesik a kutyaséta, vagy az állatorvosi ellátás.

Telefonon megkerestük Ovádi Péter

állatvédelemért felelős miniszteri biztost. Tájékoztatása szerint, már jelezte a miniszterelnök ezzel foglalkozó államtitkárának, hogy szükséges a szabályozásban megengedő módon belefoglalni az egészségügyi kutyasétát és a beteg állatok állatorvoshoz való eljutásának lehetőségét. Tehát napirenden van ez a kérdés is!

A szabályozás még nem jelent meg, a korlátozások életbelépéshez szükséges, hogy kedden az Országgyűlés megszavazza a rendkívüli jogrendről szóló javaslatot.

2020. nov. 9. 18:12
 19/29 anonim ***** válasza:
21%
Emberek!Ti szavaztátok meg, akkor maradjatok is otthon!
2020. nov. 9. 18:27
 20/29 anonim ***** válasza:
20%

A nagy fenéket nem megoldható. 20-kor ér haza a többség? Tényleg? Mióta? Ez egy mondvacsinált indok, aminek semmi alapja nincsen. Meg hogy a kutyások rabjai a megszokásoknak? Miért, azok, akik eddig 20 után császkáltak bulizni, azok nem rabjai a megszokásuknak? Ők kibírják, a kutyások nem? Érdekes. A kijárási tilalom pont arról szól, hogy egy megszokott időpontban nem lehet kimenni, ha olyan időpontot jelölnének ki, amikor amúgy sincs senki az utcákon, akkor értelme sem lenne.

Mindezt úgy mondom, hogy kutyás vagyok. Puszi.

2020. nov. 10. 02:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!