Meg kapott a 5 hónapos tacskóm soha nem csinált ilyet. Aludt én meg igazitottam a takarót ő meg fordult és oda kapott de nem csipett meg meg semmi csak félre kapott mit csináljak?(meg van nevelve mert mindig visszük kutya oviba)
Lehet, kölyök módon jó mélyen aludt. Te pedig megijesztetted.
Önkéntelen reakció volt tőle.
Ne piszkáld alvás közben. A kölykök még tudnak mélyen aludni. A felnőtt kutyák általában felületesen alszanak már. Gyorsabban veszik észre a mozdulataidat.
Amstaffal alszok. Huzigalhatom a takarot akar alula,athuzhatom a kutyat mashova,olelgethetem,puszilgathatom vagy felebreszthetem es nem harap meg nem morog stb.
Nem tisztel a kutyad.
8. Olvasd már végig a válaszom professzor. Nem harapná meg. Nem is harapta meg. Ha meg akarta volna harapni, akkor megharapta volna.
Ha megfogná és ledobná, akkor sem harapná meg. Ez hiszti. Egyes fajták hajlamosak rá. Ráadásul ha ilyenkor támadóan lépsz fel, azzal nem érsz el semmit.
Egyszerűen csak meg kell fogni és arrébb kell rakni. Megmutatni, hogy nem hat rád a hisztije. Nem agresszióval kell válaszolni, hanem határozottsággal és passzivitással.
Nekem is vadászkutyám van. Hallgat rám és nem domináns, de ha olyanja van, ő is hisztizik hasonlóan. Ilyenkor csak csinálom, amit addig ő meg mérgelődve odébb áll, miután látja, hogy nem ér el ezzel semmit. Például ha alszik a helyén és ki akarom tessékelni, akkor rámmorog, de fogja magát és farkát behúzva, lapítva elmegy. Kisebb korában ha talált egy csontot, vagy hasonlót azzal is ezt csinálta, morgott, kapdosott, de ha odanyúltál határozottan és elvetted tőle nem harapott meg, utána meg olyan volt mintha misem történt volna, nem próbálta meg elvenni. Ezt már kinőtte.
A lényeg az, hogy vannak hisztis fajták. Ezeknél a kutyáknál 99% - ban semmi gond nincs a ranglétra megértésével. A vadászkutyák egy primitív (nem derogativ értelemben) kategória, korán fejlődtek ki és a munkájukhoz az ösztöneiket vették igénybe az emberek, önállóan dolgoztak. Ezért önfejűek és gyakran hisztisek, mert nem lettek olyan simulékonyra kitenyésztve, mint mondjuk egy terelőkutya, amelyiknek a gazdájával szoros koordinációban kellett dolgoznia. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudnák a határokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!