Melyik border collie kenneleket ajánljátok show illetve sport vonalra?
Munkavonalon: Blessed Borders (obedre), wake up your brain (terelésre), bariguard (obedre, terelésre)
Show vonalon: Borderstream, Pieces of dream (ők terápiára nagyon jók, más munkához nekem lassúak)
Show vonalon kb. 200.000-tól kezdődnek, munkán inkább 300.000-tól (egy jó kutya itthon is kb. 1.000 euro körül van)
A Velvet borderst nem ismerem.
Real Pearl :D Ne.
Kérdező, ha showra és sportra egyszerre kell a kutya, akkor egy temperamentumos, pörgős show vonalú kutya kell neked. A Velvet borders show kennel, a Bariguard inkább munkásabb. Nem tudom mennyi tapasztalatod van sportokban, de ha nem sok, akkor sport/munka vonalút nem ajánlok. A Dashing Dawn, Wendigo's Wind és Bordermania kennelből kerülnek ki sportos show vonalúak, de a Bordermania nem tudom mennyire aktív még. A DDnél szerintem várnod kell, sok az előjegyzésük, a WW következő almából sincs már gazdikereső. Flower of Old Hillből is ismerek sportos kutyit. Egyébként facebookon a Bordercollie-club nevű csoportban jelen van több tenyésztő is, és a gazdik is el tudják mesélni a tapasztalataikat, tudnak ajánlani kennelt. Szerintem ne szűkítsd le erre a kettőre a választást, nagyon eltérőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!