Naponta hányszor egyen a kölyök kutyám?
Hat hetesen még az anyja mellett lenne a helye, gondolom szapis :( Egy tenyésztő oda sem adná ennyi idősen. Jogszabályba van rögzítve hogy kötelező minimum 8 hetes koráig az anyja mellett tartani.
Én 10 hetesen kaptam meg a kutyámat, napi ötször etettem, aztán szép lassan csökkentettem az etetések számát.
"2-3 hónapos korban javasolt a napi négyszeri etetés, 4-6 hónaposan háromszori, fél éves kortól pedig napi kétszeri etetést ajánlunk."
Hat hetesen még az anyja mellett lenne a helye... szerencsétlen jószág.
Mindenképp starter babatápot vegyetek, és legalább napi négyszer kapjon enni.
Tenyésztő odaadta 6 hetesen a kutyát?🤔 Ez új. Ha az anyja nem szoptatja, akkor a tenyésztő fogja cumisüvegből addig, amíg kell. Még menhelyen is van, hogy 10-12 hetesen adják oda a kutyát, nemhogy tenyésztő...ez nekem nagyon gyanús.
Egyébként van külön olyan táp, ami arra van, hogy a kölykök átálljanak a tápra az anyatej helyett. Ezt először még a tejjel (vagy ha nincs, akkor vízzel) kell keverni, aztán szép lassan egyre kevesebb folyadékot raksz a tápra. Arra viszont kiváncsi lennék, hogy hogy került hozzád egy hat hetes kicsi úgy, hogy te ezt nem tudod. A tenyésztő nem mondta el?
Nem csak a szoptatás miatt kell az anyja mellett maradnia, hanem szocializáció és egyebek miatt.
Plusz TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS, hogy 8 hetes kor előtt nem lehet elválasztani. Ez nem függ attól, hogy szopik-e.
És mivel tenyésztő nem adja oda 8 hetes kor előtt, menhely/fajtamentés szintén nem, ezért kizárásos alapon csak szaporítótól lehet. Az teljesen mellékes, hogy magát tenyésztőnek hazudó szapis, vagy a szomszéd Mucinéni évente elleti a (szintén szapis) csivaváját, mert ha már ketten vannak, akkor az kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!