Milyen lesz az élet 5 kutyával?
A szomszéd néni kutyája lefialt és kiakarta dobni őket így azt mondtam befogadom őket.
1-2 hónap múlva hozom el mivel még csak most fialt le az anyakutya.
Nekem már van egy kistermetű keverékem.
Ha befogadom mind a 4et mire kell számítanom? Kis - közepes testűek.
Ivartalanítás? Oltás? Féreghajtó táp felszerelés?
Igen ketten, de fizetni (fűtés, víz stb nem kell).
Így van 80-90 Ft.
2 lány és 2 fiú, ivartalanítani ilyen 6 hónapos körül akarjuk a lányokat fiúkat 1 évesen.
Igen a sétáltatás problémás lehet így lehet ahoz hívok még 2 embert így 3an visszük őket (szomszéd gyerekek).
Keverékek, max.15-20 kg osak lesznek.
A tápot még nem számoltam ki ezt mindenképpen megnézem.
Szerintem próbálj meg nekik gazdát keresni, a szomszédot meg beszéld valahogy rá, hogy ivartalanítsa a szukáját vagy hogy legalább ti had vigyétek el.
Szerintem 5 kutya csak úgy hobbiból nagyon sok, mind időben, energiában és pénzben. A sportkutyások közül is csak kevésnek van otthon ennyi. Bár nagyon jó ember vagy, hogy nem hagyod őket magukra, egy próbát megérne, hogy gazdát találj legalább 2-3 kölyöknek. Nekik is jobb lenne, mert több figyelem jutna rájuk és ti sem lennétek totálisan leterhelve. A leendő gazdikat persze jól válaszd meg, kérd nyugodtan egy állatvédő szervezet segítségét, hogy közvetített gazdikeresőkként hirdessék a kutyákat, így nagyobb eséllyel jelentkeznek normális emberek értük.
Amúgy közepes kategóriájú táppal etetve egy 15-20 kg-os kutya havi fix ellátása (táp+élősködők elleni védelem) 8-10 ezer ft és erre jön rá az évi kb 12 ezer ft-os kombinált+féreghajtó. A felszerelés pedig nagyban függ az igényeidtől, 2000 ft-ért már lehet kapni póráz-nyakörv kombót, ami 4-5 évig bírja a strapát, játékot csinálhatsz a kopott pólóidból is akár, de lehet kapni pár ezer ft-ért kb örök életű játékokat(chukit labda, kong stb) meg olyat is, amit percek alatt szétkap a kutya. A tálak, ha rozsdamentes acélt veszel, szintén egyszeri beruházás, kb 1000 ft / db, fekhely pedig egy pokróctól kezdve lehet több 10 ezer ft-os tétel is.
Húú szerintem inkább keress nekik gazdikat,egyet tarts meg de a többinek új gazdi.
Egy kölyök kutya is bazi melós,nem hogy 4.
Nekem van egy 9 éves kistestűm,mellé vettem egy közepes testűt. Nekem minden időmet lekötötte a kölyök,most már 10 hónapos 18 kg. De még mindig nagyon sok meló van vele. Két kutyával foglalkozni. Plusz a fiatallal még többet járok vele külön futtatóra. Itthon foglalkozok kettővel. Így is sok idő. Én meg bolondulnék ha még lenne 3 kölyök kutya itt. Nem lenne annyi időm foglalkozni velük.
Pénzben iszonyú költség. Ő össze szedett egy bacit amit 3 hónap után sikerült kaki teszt után kikezelni. Addigra már a sok gyógytáp,gyógyszerek,vitaminok stb benne volt 3 hónap alatt plusz 80 ezer ftba. Ezek mellett kapta a kullancs elleni ami havi 4700 ft volt. Másik kutyámnak is a kaja,élősködő ellenik.Ez a bacit össze szed nem igazán volt bele kalkulálva :D Doki mondta,hogy csoda,hogy a másik kutya nem kapta el a bacit,mivel egy tálból ittak. Gondold el ha nálad pl 3 kutya fertőződik csak meg. az mennyi ktg. Bizony erre is gondolni kell. Ahol több kutya van ott könnyebben adják át a betegségeket is. Kutyám tenyésztőjénél egyik kutyával haza vitte a köhögös vírust a kutyasuliból, 9 kutyája van mind a 9 megfertőződött. közel 150 ezer ftba lett neki mire mindegyik rendbe jött.
18 kgos kutyám és 300-350 gramm tápot kap. 9-10,5 kg táp havonta 1 ekkora kutyának.
Nyilván lehet kevesebbet fognak enni per kutya,mert írtad kis-közepes.De ha ezt megszorzod 4el mondjuk az már 36-40 kg kutyatáp plusz a jelenlegi kutyádnak. Iszonyú költség.
Egyszerre ennyi kölyök nagyon drága és időigényes.
Oltás nálunk 6-8-10-12 hetesen kell. Nálunk 5500 ft /oltás. vagyis 22 ezer egy kölyök, plusz a chip. Bár én mivel tenyésztőtől vettem 2 oltással már rendelkezett. De a szomszéd néni nem fog egy oltást sem beadatni az fix.
4X22 ezer 88 ezer ft lesz csak a kölyök kori oltás program plusz a chippek 3500ft/kutya.
Nem tudjuk felétek mennyik oltások nálunk pl ennyi lenne.
Anyagi csőd. És most nem arról beszélek, hogy etetni meg oltani, hanem betegségek, balesetek, műtétek, ivartalanítások, utazások, nyaralások.
Mégis hova tudtok menni 5 kutyával nyaralni? Én kettővel járok, de már ez is nagyon durván meg szokott elég sok dolgot határozni..
Felhívtam egy orvost és azt mondta hogy mindegyik oltás (veszettség,kombinált,parvo,stb): 4500Ft
Aztán a chip is 4500 Ft.
Az ivartalanítás változó:
Kistestű-közepes testű fiú kutyáknak: 12-16000 Ft
Kistestű-közepes testű lány kutyáknak: 19-22000 Ft.
Össze számolta hogy ez mennyi pénz lenne...? Anyukádnak minden hónapban lenne 80 ezer költőpénze... Nos az oltások mind a 4nek 4500ft, a chip 4500
Ivartalanítás (mivel középtermetűek) kb 20 000
Az egészségügyi könyv kb 5000...
Kb 80 000 lenne az egész, nem beszélve arról, hogy még itt tápot, tálat, fekhelyet nem vetettek nekik.
Eltudjátok, ezekkel látni őket, hogy kb nem marad 1 forintotok se 1 hónapban?? Legalább kettő kutyusnak gazdit kellene találni. Te egy rettentően jó ember vagy, ebben nem kételkedek.
Nekem 3 kutyám van, nagyon sok időt igényelnek, az állatorvos évente nem egy olcsó mulatság, úgy 50 ezer körül kutyaként. (nem hogy még 5-nek)
Azt tudom tanácsolni, hogy keres gazdit legalább 2 kutyusnak, jól válaszd ki kinek adod oda, valaki nagyon örülne neki ebben biztos vagyok.
Nem elég csak a szukák ivartalanítása,ugyanis az ivaros kanok verekedhetnek szóval ők sem maradhatnak ivarosan. Főleg ennyi kutyánál.
Nagyon drága lenne ennyi kutya ellátása hosszú távon!
Mint írtad csak havi 80 ezer ft költőpénz van, és akkor ti pl mit esztek?
Szerintem keress nekik új gazdit, 5 kutya költsége nagyon sok. Főleg ha betegek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!