Mi a szép a csivavákban?
Összetaposható szobacirkáló. Véletlenül rálépsz, ráülsz, mert azt se veszed észre hogy a széken van és ki is nyiffan.
#11:
1x szemtanúja voltam, hogy egy ilyen kis micsoda neki ment egy dán dognak, az meg majdnem megette, a gazdinak kb. a torkából kellett visszarángatnia. Az mondjuk vicces volt.
Igazából szerintem a legtöbb dolog a csivavákkal kapcsolatosan csak sztereotípia.
Én olyat láttam, hogy egy idős bácsi sétáltatott egy csivit póráz nélkül, aki szorosan mellette ment, maximálisan behívható volt, nem érdekelték a külső ingerek, csak nyugodtan ment és a zebránál magától megállt. Lehetett volna egy képzett német juhász is, vagy egy goldi. A viselkedése alapján.
Egy bizonyos fok alatt remegnek, ez a méretükből adódik, sokkal hamarabb ki tudnak hűlni mint egy átlagosabb kutyus.
De azért az utcán sokkal gyakrabban látni szószerint degenerált, SZAPORÍTOTT csivava JELLEGŰ kutyákat, akik gyakran akkorák mint egy valódi csivava kölyök... Tippem szerint nem is élnek 1-2 évnél tovább. Ők azért olyanok amilyenek, mert nem egészségesek.
Egy fajtatiszta csivava, jó kennelből meg azért relatíve egészséges fajta. Az említett (show) német juciknál és goldiknál biztosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!