Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya nyomkövető milyen,...

Kutya nyomkövető milyen, használ(t) valaki? Merjük így elengedni?

Figyelt kérdés

Egyik kutyánk fél éve van velünk. Volt bántalmazott, akkor volt 4 és fél éves, egyik helyről a másikra került. Tündéri kutya, akinek valószínűleg csak a "szája nagy", de nem bántana kutyát, pedig pórázon katasztrófa, amikor idegen kutyát lát, pláne ha macskát vagy galambot. Amikor egyszer büntetésből kb 20x gyakoroltattam vele az ült, hogy oda-vissza mentünk egyik járdáról a másikra, kb visszaesett a kezdeti letargiába.

Fél év alatt kb hatszor engedtünk el a futtatón kívül, ebből négyszer lett az, hogy hirtelen a semmiből világgá futott (egyszer az egyik volt futtatóból, ahol mint kiderült éjjel, nagy rés van a kerítésen). Egyik percben nagyizgatottan játszott egy kivételes kutyával, akit mindkét kutyám szeret, aztán hopp, fene se tudja, mi jött rá, mondhatni teleportált, olyan gyorsan elszaladt. Azóta van az, hogy majd, ha piros hó esik, akkor engedjük el. Apám véleménye viszont más, hogy fél év elteltével már, bár ő is fo*ik a dologtól, de szavazzuk meg neki a bizalmat.

No... én ezeket írtam össze, eszközöket, amelyekkel csak 98%-ban tojnám össze magamat a séta során.

-kutya nyomkövető

-világító nyakörv

-biléta a nyakörvre (nyakörv nála csak dísznek, hámja van, mert olyan vastag a nyaka, egy vonalban van a fejével, hogy lejön róla + egyszerűbb megfogni, amikor rájön az ötperc más kutyákkal az utcán)

2020. okt. 14. 09:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én így biztosan nem engedném el, hanem vennék egy 10-15 m-es pórázt és azzal gyakorolnék, ha jól viselkedik 1-2 hónapon keresztül, akkor elengedném(bár lehetséges, hogy először csak a pórázt, hogy rá tudjak lépni, ha mégis megindulna :P )

Fontos, hogy ez nem flexi, hanem egy póráz, én kb 2000-ért vettem, amikor jött egy ideiglenes, de otthon is megcsinálhatod, egy erős kötelet kell csak egy karabínerhez kötni.

2020. okt. 14. 13:28
 12/21 A kérdező kommentje:
Amikor a kutya neki akar menni, vagy legalábbis úgy tűnik, akkor leguggol hozzá és átöleli, nyugtatgatja, hogy nem szabad. Én nem ölelgetem ilyenkor, hanem visszarántom egy kicsit, leültetem és mondom neki, hogy nem, elég volt. A kutyákkal való szociális problémáján kívül igazán nincs vele gond. Úgy került hozzánk, hogy "letámasztottuk a sarokba és ott maradt", semmi életkedve nem volt, neki már mindegy volt. Csak egy év alatt mi voltunk az ötödik gazdái, és előző kellőképpen kicsinálta, az alkoholista. Már van életkedve, de egy kutyát leszámítva, nem játékos. Nem érdeklik a játékok, jutalomfalatot csak és kizárólag itthon fogad el, kint oda se szagol, soha nem kell rászólni, hogy pl: ne egyél a földről. Tanítani... ül, fekszik, marad, engedj/hátra, hopp. Ezek is olyanok, hogy itthon működnek nagyrészt, kint még dolgozok az ügyön.
2020. okt. 14. 13:29
 13/21 anonim ***** válasza:
Kinek akar nekimenni a kutya?
2020. okt. 14. 13:33
 14/21 A kérdező kommentje:
Meglát néhány méterre, az út másik oldalán egy kutyát, és annak. Mindegy, hogy kicsi, közepes testű vagy nagy. Illetve nem mindig, mert nála kb ugyanúgy néz ki az "ismerkedni akarok", csak mivel nem tudom megkülönböztetni, így nekem mindegyik neki akar menninek minősül, ugyanis ágaskodik és igencsak vehemens.
2020. okt. 14. 13:34
 15/21 A kérdező kommentje:

Egyébként, gondoltam arra, hogy neten megtalálható trükköket, gyakorlatokat keresek, de... apám csodálatos véleménye szerint, a netre bárki írhat bármit, a könyvek pedig általánosságban írnak, mindkettő többet árt, mint használ.

Hát most erre nem tudok mást csinálni, mint fogni a fejemet, mert mondja, hogy kutyaiskola, de közben mostanság biztos nem jutunk el, az idő meg megy, én meg belemegyek a dologba, akkor elkezd velem veszekedni.

2020. okt. 14. 13:43
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Tudod ezzel az a probléma, hogy nem csak a saját kutyátokat veszélyzetetitek, hanem másokét is.

A behívás nem bizalom kérdés, hanem tanítás kérdése. És mivel fél éig nem foglalkoztatok ezzel tuti, hogy megint el fog rongyolni.

Hosszú póráz..

2020. okt. 14. 13:50
 17/21 A kérdező kommentje:
Dolgozok az ügyön... az a gond, hogy 30 évesen is azt vágja a fejemhez, hogy én és a nagy élettapasztalatom, így ha én jól csinálnék valamit, mert ha rajtam múlna, már rég hosszúpórázon lenne (elutasított ötlet), csináltatnék vele gyakorlatokat (elutasított ötlet), a futtatóban játékosan is dolgoznánk, gyakorolnánk, nemcsak mennek ahova akarnak (elutasított ötlet), és nem jutalmazás /ölelés/ lenne egyik, az ő oldaláról, amikor meglát egy kutyát és elindul(na). Néhány kutyás már adott tippeket, akik kutyákkal foglalkoznak, de mint a többi, amikor mondtam: elutasítva.
2020. okt. 14. 13:57
 18/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de 30 éves vagy, mi az hogy elutasítva? Fogd meg a kutyát vidd el a futtatóba és gyakoroljátok a behívást, tanítgass neki trükköket.

Etesd kézből. Fogd meg a napi adag kajáját vidd ki a futtatóba (ha lehet olyankor mikor nincsenek sokan) és tanitgasd, amíg csinálja addig adod neki a kaját, ha már nem csinálja akkor nincs több kaja, holnap újra próbáljátok. (Ne aggódj nem fog éhen halni) Otthon egyáltalán ne kapjon enni, mindig csak a tanulásért (kint!) kapjon enni.

2020. okt. 14. 17:00
 19/21 anonim ***** válasza:

A sorrendisegi szabalyokat tartsd be mindig es a tobbi veletek elo is. Ez jelenti kutyanyelven,h te vagy a vezer.

Jarj vele futni. Vagy bicajozni. A labdadobalas nem farasztja le a kutyakat. Birkozz vele otthon. (A leirasod alapjanmagas energiaszintu,rendszeres kiados sport kell neki. A kutyak elsodleges sportja a futas tobbnyire.)

Ha faradt,utana konnyeben tanul.

Mi futas kozben tanulunk jutfalattal.

2020. okt. 14. 17:05
 20/21 A kérdező kommentje:

Elnézést, a nagy siettségben rosszul írtam: 30 évesen is a fejemhez vágja majd, hogy

19 vagyok, nem 30.

2020. okt. 14. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!