Melyik kutyafajta hullatja minimálisan a szőrét?
Van egy-két különleges fajta , mint a kínai kopasz kutya. Ezeknek nincs szőrük, nincs mit hullatni. De akinek ez is gond a kutyánál...hát inkább ne legyen kutyája.
A szőr csak a legkisebb gond. ott a tanítás, szobatisztaság, ha megrág valamit, ha bepiszkol a szobába, stb.
A mopsz mellett tényleg bokáig jársz majd a szőrben.
Nekem yorkim van, nem vedlik. Ha naponta át van fésülve, akkor egy huncutka szőrszálat sem fogsz találni a lakásban.
Dantes, én imádom a kutyákat, de nekem igenis problémát jelentene, ha kutyaszőrrel borított lakásban kellene élnem.
Kényes vagyok? Talán igen:) Imádom lent a séták alatt az összes nagytestű, nagyon vedlős kutyát megölelgetni, de az a szőrmennyiség, ami a ruhámon marad nekem borzalmas.
Yorkim van, és mivel egy hihetetlenül okos fajta, így időt és energiát nem sajnálva neveltem és tanítottam. Meg is van az eredménye.
De nekem egy kutyánál szempont, hogy lehetőleg ne hulljon a szőre. Tudom, hogy a kutyák vedlenek, ezért is döntöttem e mellett a fajta mellett, és én senkit nem ítélek el, amiért ezt is szem előtt tartja, amikor fajtát választ.
Ami hivatalosan is el van ismerve hogy nem hullik a szőre, az az uszkár és a bichon frisé. őket még kutyaszőr-allergiásak mellé is ajánlják, és barátnőméknek uszkárjuk van, és egyáltalán nem hullajtja a szőrét.
én mondjuk elhamarkodottan döntöttem, ugyanis anyukám is tisztaságmániás, és az egyik legerősebben vedlő kutyafajtát vettük meg (hosszúszőrű csivava) és nem tudom mindegyiknél-e, de nálunk nincsenek vedlési időszakok, neki folyamatosan hullik a szőre. imádjuk, de ebből a szempontból nagyon megbántuk hogy erre nem számítottunk. szóval ha tényleg azt akarod hogy a kutyusodnak EGYÁLTALÁN ne hulljon a szőre, akkor bichon frisé, vagy uszkár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!