Milyen kutyafajtát javasolnátok nekem?
Az év nagy részében egyedül élek egy nagy kerttel rendelkező családi házban és szeretnék egy kutyust, főként a magányosság ellen. :)
Elsősorban közepes termetű kutyára gondoltam. Olyan fajtát szeretnék amelyik kedves és éber természetű, lakásban és kertben is tartható. Mivel napközben dolgozom (kb. délután fél négyre érek haza), ezért mindenképpen olyat szeretnék, amelyiket egyedül lehet hagyni napközben, és egyedül is "elvan". Amikor a munkában vagyok, akkor szeretném, ha nem a lakásba lenne bezárva, hanem a kertben lenne és ott "találná fel magát",de nyilván pl. egy extrém időjárási helyzet ezt felülírná. A délutánjaim és a hétvégéim viszont szabadok, ekkor tudnék vele sokat foglalkozni.
Előre is köszönöm! :)
Jesszusom, ez nagyon szomorú...
#Kérdező
Igazából szerintem is az lehetne jó ötlet, ha egy menhelyen elmondanád az igényeidet és elképzeléseidet, ők tudnának olyan kutyust ajánlani, akinek a személyisége passzol hozzád.
Egyébként jó tippeket írtak többen a fajtát illetően, de én személyszerint biztosabbnak éreznék egy menhelyes kutyit akit már ismernek személyesen, a fajtákhoz tartozó sztereotip személyiség nem minden kutyánál válik valóra csak attól, hogy x fajtájú.
Mivel írtad, hogy a menhelytől sem zárkózol el, én elsősorban azt javaslom. A gondozóknak mondd el, milyen kutyust szeretnél és segítenek a választásban.
Javaslok egy idősebb 6-8 hónapos kölyköt vagy fiatal felnőttet, náluk már jobban látszik a felnőttkori méret, jellem. A leendő kutyusod legyen barátságos, vidám, kicsit ugrálós, farokcsóválós, ne legyen riadt, vagy agresszív. Ha napközben kint lesz, vastagabb bundájút válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!