Kutyákra milyen szabályok vonatkoznak?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van e valamilyen jogszabály arra hogy a kutyámat nem köthetem ki vagy kiköthetem egy élelmiszer bolt bejárat 5 méteres körzetén belül vagy azon kívül kell. Illetve bicikli tárolóra kiköthetem e. Vagy esetleg bevihetem a boltba??Ha igen fel kell tüntetni a boltnak valamilyen matricával hogy kutyát bevinni szabad vagy nem szabad? A válaszokat előre is köszi.
Baratom kikototte a kutyajat … egy percre sem volt bent a boltban, de mire kijott egy embernek felig le volt harapva a kezfeje. "olyan aranyos volt, gondoltam megsimogatom" - mondta az illeto. (birosagi ugy lett belole)
Szerintem meggondolando ez a kutya kikotes es otthagyas.
Csomo problema adodhat es meg csak ott sem vagy, a kutyának kell egyedul helytallni. Szerintem felelotlenseg!
Borzasztó a helyesírásod. Abban a 8 évben nem jártál általános iskolába, amikor a vesszőket és tagmondatokat tanították? Javaslom az alsó osztályok újra járását...
Jogszabály szerint ki lehet kötni a kutyát (bár forgalmas helyen nem ajánlott). Élelmiszer boltba azonban csak bizonyos segítőkutyákat lehet bevinni.
12es!
De az illető is meggondolja ezentúl, hogy idegen kutyát simogat e.
#12: Ilyen akkor történhet, ha a kutya még soha nem volt kikötve, ezért nem tudni hogyan reagál rá. Ezt a viselkedést lehet tesztelni és ha szükséges, tréninggel lehet fejleszteni is. De egyébként jó, hogy valaki rámutatott erre.
A #8-asnak köszönöm, hogy leírta a "hibámat", a lepontozók példát vehetnének róla. Én valóban abból indultam ki, hogy a kérdező jól ismeri a kutyáját, ezért feltételeztem, hogy ha már kiköti, akkor tudja róla, hogy közömbös tud maradni, de ahogyan a #12-es is írja előfordulhatnak naiv gazdák.
Egyébként igen, volt ismerősöm aki arra ment ki a boltból hogy valami helyi kölykök rugdosták a kutyáját.
Én nem merném felügyelet nélkül otthagyni, beteg "emberek" élnek. :(
Kedves 13. Válaszoló! Sajnálom hogy a helyesírásom ilyen mély nyomot hagyott benned. Remélem azért fogsz tudni aludni tőle. :)
A többieknek köszönöm a válaszokat ment a like.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!