Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kézzel nevelitek a kutyátokat?

Kézzel nevelitek a kutyátokat?

Figyelt kérdés
Ha rosszat csinál legtöbbször hogyan állítjátok le? :) Ti mit gondoltok a nevelő jellegű pofonról?
2010. aug. 8. 11:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

soha nem ütöm meg, és senkinek sem javasolom ezt, mert azonnal észrevenni egy kutya viselkedésén ha a "szerető" gazdi megütötte akár egyszer is a bizalmi kteléket tönkretehetjük vele...(vagy félelemben vagy agresszióban nyílvánul meg a fizikai fenyítés)

...ha kézzel vagy ujjheggyel érintem meg a kutyát akkor annak a célja a figyelmét eltereljem és visszatereljem magamra, vagy jelezzem neki, hogy esetleg az utamban áll és egy kicsit így arrébb tolom. Sok esetben ez is elégséges korrigáli a nemkívánt viselkedést. /Más esetekben a kezemtől kaja jöhet még + simogatás vagy egy kis masszázs:))) /

Korrekcióra egy tanított tiltószó is alkalmas vagy valami "non marking" szignál pl. egy "héjj!" "csittt!" "aaa!" stb.vagy/és a póráz megfelelő használata, de sokszor csak kicsit felé állok és kihúzom magam, tehát a határozott testbeszéd is segít a nevelésben...

2010. aug. 8. 14:02
 12/14 Akiteki ***** válasza:
93%
A kutya nem érti az ütést, mert nem az ő nyelvén van. A kutyák nem ütik meg egymást. Úgy kell eljárni, ahogy a kutyamama csinálná: Vagy lenyomod a földre a nyakánál, vagy megfogod a nyakánál és megrázod. Ebből tudni fogja, hogy rosszat csinált. Az ütést nem érti, csak azt tudja, hogy fáj.
2010. aug. 8. 16:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

a kutyamama sohasem rázza a nyakánál fogva a kölyköt...!-vagy megemeli a grabancánál fogva és arrébb teszi vagy lenyomja a földre, de nem rázza!!!!

(így egy ragadozó a prédát bénítja vagy öli meg!!!)

2010. aug. 8. 18:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Én ütöttem már meg. Például akkor, amikor 2 birkát véresre harapott terelés közben. Az elsőnél még csak rászóltam, a másodiknál kapott rendesen. Semmi baja nem lett tőle. Ő olyan kutya, hogy ha birkát lát, semmi más nem érdekli. Szükség volt fizikai fenyítésre ahhoz, hogy ilyenkor is kezelhető legyen. Vannak bizonyos helyzetek, amikor a rászólás nem használ. De aki úgy gondolja, hogy ez kínzás és felesleges, annak szívesen kölcsön adom, hogy tereljen vele, kíváncsi vagyok, mire megy vele.
2010. aug. 8. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!