Lehet diszpláziás a kutyám? Ha igen, milyen mód van a kezelésre?
Van egy 9 hónapos törzskönyves németjuhászom. A bal lábára sántít egy kicsit és befele lép időnként. Az orvos Calciumot írt fel, s még egy izületerősítő gyógyszert, s azt mondta, hogy lehet, gyengék az izületei.
Ez lehet a diszplázia jele? Mivel lehet kezelni esetleg, ha az?
9
Köszönöm a választ! Nos mi megpróbáltuk és próbáljuk a lehető legjobb élelmet adni neki, csak az a gond, hogy elég keveset eszik (kiskora óta).
10
Igen,kaptam törzskönyvet. 4 generációra vissza van vezetve a családfája.
Nos,nem olyan embernek ismertem meg a gazdát, aki segítőkész lenne, úgyhogy erről letettem.
Igen a törzskönyv magában semmire nem garancia. A törzskönyves szaporítók, csak azért csinálnak adásvételi szerződést, mert másképp nem lehet átíratni a kutyát a vevő nevére, de különösebben nem érdekli őket, hogy mi lesz a kutya sorsa.
Tudsz mondani egy kennel nevet, hogy honnan vetted, vagy egy árat, hogy mennyiért? Abból ki lehet deríteni, hogy szaporítóval volt dolgod, és esélyed sincs a segítségre, vagy egy bejegyzett tenyésztő, akit megkérdezhetsz, hogy ilyenkor mi van. A tenyésztők egyébként is segítik a gazdát hiszen az a céljuk, hogy a kutyáknak minél jobb sorsuk legyen. A szaporítóknak csak az, hogy pénzt kapjanak.
12
A "von Haus Corvinus" kenelből vettem, 1500 €-ért.
Szörnyen okos és jó idegzetű kutya, mintha csak ösztönből lenne "jó kutya". Tehát nincs okom a panaszra, pozitívan csalódtam benne ebből a szempontból. Nem fél semmi zajtól, kölyökkorától benne volt a védő ösztön, nagyon szeret minket és ragaszkodik hozzánk, gyorsan tanul és ok mindent tud már.
De nagyon bánt, hogy vajon mi lehet a hátsó lábával.
Kölyökkorban annyit lehet megállapítani, hogy férges-e, megfelelően táplált-e, stb.
Az örökletes betegségek csak később jönnek elő.
16
Igen,ezt tudom. Csak mondtam, gondoltam hátha jó valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!