Az jó ha egy 4 hónapos törpe tacskó négy és fél kiló? És néha még bepisil mert egyedül van itthon? Arról hogyan szoktassuk le?
4 és fél kilósan vagy elhízott vagy neked nem törpéd van. Egy felnőtt törpetacsinak kell 4 kg vagy kicsit alatta lennie.
Szeparációs szorongásra meg van sok jó,szakirodalmi témájú cikk a neten.
4 és fél kiló egy törpének soknak tűnik így 4 hónaposan (reméljük tényleg törpe),viszont bármi lehet még,egyébként mind szuka,mind kan esetében 1-6 kilóig "normálisnak" írja a fajtastandard. Nekem Coton de Tulear kutyám van és ő volt 4 hósan 4 kg. Most másfél éves és 6 kiló. Törzskönyved van?
A pisilés pedig abszolút belefér,hiszen még kicsike :) idővel ahogyan nő tovább fogja tudni tartani. Légy türelmes és mindig vidd ki következetesnek kell lenni ebben is.
Ki mit lát:) Imádom a tacskókat egyébként, szerintem az egyik legvidámabb kinézetű kis fajta. Nagyon mókás nézni ahogy ezekkel az adottságokkal működik:)
Azt elfelejtettem írni hogy ahova odapisil a kutya ott szagtalanítóval rendesen fel kell mosni (szobatisztaságra nevelés alatt a szőnyegeket ajánlatos felcsavarni), mert ha érzi a szagot legközelebb amikor pisilnie kell akkor az bátorítja őt arra hogy engedje el magát, hiszen érzi hogy itt szokott ő amúgy is:) Csak ha simán szappanos vízzel feltörlöd az nem elég. Állatboltokban (meg nagyobb szupermarketben is) lehet kapni megfelelő tisztítószert. Pelust szerintem ne tegyél rá, meg arra a pisilő "pad"-re se szoktasd rá. Ha bepisil akkor legközelebb hamarabb kell kiengedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!