Első kutyának keverék? Volt aki megszívta keverék kutyával?
Szóval a tipik első kutyának való fajták nem annyira tetszenek, ezért inkább egy keverék kutya mellet döntenék.
Jó ötlet ez?
Szerintem is válassz olyan fajtát ami tetszik...
Ha lesz egy labradorod, az él 15 évet és nem leszel semmivel sem felkészültebb általa egy karéliai medvekutyára, például.
Amúgy igen, én szívtam már meg keverék kutyával, menhelyeről.
Ugyanis értelemszerűen semmit nem tudtak, a családjában előforduló, genetikai eredetű örökletes betegségről, ami 3 éves korában nála is előjött.
Oké, nem volt olyan durva, de lehetne az is.
Bármelyik menhelyi kutyának előjöhetnek olyan bajai, amire ugyanúgy mint egy szapis kutyánál, rá mehet a gatyád.
Vagy az is lehet, hogy meg sem lehet gyógyítani.
Én volt, hogy 100kg minőségi tápot adományoztam menhelynek és a jövőben is még szeretnék ilyet, de menhelyi kutyám többet nem lesz, az tuti.
A kevereknek tokeletes az idegrendszere es genetikaja. Nem fog lesantulni meg ugyetlenkedni,mint a tenyesztett kutyak. (Ataxia!! )
Visszagondolva nekem is inkabb keverek kellett volna,aki ugyes.
Legyen turelmed,sok hus otthon neki meg csontos hus meg kovetkezetes legel. Sportoljatok sokat,mert jo mozgasa van altalaban a keverekeknek.
A veleszuletett energiaszint hatarozza meg a szofogadasra hajlandosagot. Segitsen neked ebben,aki tapasztalt. (Ha te faradekony vagy,legyen oreg faradekony kutyad. Ha virgonc futo vagy,legyen olyan kutyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!