Mit lehet tenni? Kutyások mi a véleményetek erről? (bölcsöde kutyapisi esete).
Kisebb városban élünk, ahol minden nap egy bölcsöde mellett vezet el az utunk munkába és óvodába menet. A bölcsöde bejárata mellett a kerítés épített, úgy fél méter magas zsalutégla alapról kezdődik a kerítésrács. Az alja, az épített rész olyan szinten végig van pisilve, hogy a járdán is csorog végig. Nem kis mennyiségben, ha odaszárad akkor is ott a nyoma, ugye. A gyerekkel inkább kerülünk egy picit, hogy ne kelljen a pisi folyamon átkelni.
Biztos, hogy kutyások művelik, rendszeresen arra sétáltatnak, megjegyzem a kakit sem szedik fel, 20 centis hurkák vannak a járdán is.
Szerintetek mit lehet tenni ezügyben, milyen jogi intézkedéseket lehet eszközölni?- önkormányzat felé be lett jelentve nem történt semmi.
A kutyások egy része szerint neki ehhez joga van és örüljek, hogy nem a lábamra csinálja. Kutyatartók szerintetek rendben van, hogy valaki bölcsi bejárata mellé viszi a kutyáját pisilni?- és tényleg én lihegem túl?
Köszi.
Na le lettem pontozva mert felhívtam a figyelmet a lestospirózis nevű betegségre,amit a vizelet terjeszt.:DDD
Ne csodálkozz kérdező a szaros utcán,ha itt egy kérdésnél is megy a rosszindulat :D
Ezt honnan veszed? Én pl. nem a "lestospirózis nevű betegség" miatt pontoztalak le, hanem a "nem viszem arra,vagy rövidre fogom" megoldás miatt, ami nagyon életszerű. :)
12.
A kutyát kötelező pórázon vinni, ergó nem arra vezetem ahol tudom hogy gyerekek vannak vagy zavaró lehet.
A rövidre vétel pedig annyit tesz,hogy nem engedem hosszú pórázra ha ilyen helyen megyünk.Például az autók közé se engedem ha tudom,hogy lepisili a gumit. Első út vezessen egy fához vagy akárhová ahol nem zavaró,aztán simán bírja egy futtatóig. Az a fő gond hogy sokan csak letudják a sétát nagy kegyesen és pont leszarják hová megy a kutya.
Minden tiszteletem azé aki figyel a részletekre is és neveltek belé kulturált viselkedést. :) ez a sétáknál is megmutatkozik.
Újra megkérdezem akkor: Ha "rövidre fogod" akkor elzáródik a húgycsöve?
Ha nem engeded a kerítéshez, akkor pisil a járdára.
Szóval?
Tehát nincs válasz. Sejtettem, köszönöm a megerősítést. :)
Én, ha odajárna a gyerekem akkor technikailag úgy oldanám meg, h bérelnék (vagy a szülők között keresnék, akinek van) egy magasnyomású mosót és fertőtlenítős cuccal végignyomnám a falat, aztán valami erős illatú dologgal is (mittudomén vmi gyógynövényes-illóolajos oldattal, ami taszító a kutyáknak). Pluszban kitábláznám h ne oda vigyék.
Kisvárostól van szó - én a fővárosban is meg tudom oldani h ne menjek ovi/bölcsi mellé (vagy max akkor járok arra, ha már pisilt / kakilt az eb).
Ez alapvető kultúráltság lenne.
Budapesten az ilyesmit a kerületünkben a közterület-felügyelet intézi, nem tudom nálatok van e hasonló, talán náluk érdemes próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!