Kutyanevelés szakkönyv?
Szerintem senki sem találta fel a spanyolviaszt - van rengeteg módszer és ezeknek rengeteg prófétája, sok ezek közül jól működik. De sztem elsősorban ezeket mind át kell olvasni, h teljes képet kaphass, h megértsd.
Akár a Victoria Stilwell, akár Cesar, vagy van itthon is egy magyar srác, aki ügyes, Karay Zoltán, meg egy másik kiképző a Csörgő Balázs (neki youtube videói és podcastja van). Jan Fennel kutyapszichológia könyve alap, és érdemes ezen felül még nézelődni - mindenkitől lehet tanulni valamit. :)
Szerintem a hiba ott van, hogy nem egy kutyanevelési módszertant kell keresni hanem a kutya elméjéről, lélektanáról olvasni és megérteni hogy hogyan működik egy kutya, miért reagál úgy, ahogy. És innentől kezdve ha ezt valaki érti akkor egyrészt meg tudja állapítani hogy melyik az a tréning ami hasznos lehet neki, melyik az, amelyik nem, másrészt pedig mindent amit lát/hall azt a saját kutyájára testre tudja szabni.
Az igazság meg nyilván valahol középen van mindig, olyan nevelési módszert még nem találtak fel ami minden kutyánál ugyanúgy működött.
Jan Fennel: Kutyapszichologia
Caesar milan: A csodalatos kutyadoki
Fulop Norbert :Tanuljunk meg kutyaul!
Ezt a 3-at mindenkepp olvasd el,mielott erkezik!!!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Én senkit sem pontoztam le, sőt csak fel.
ma 12:01
Nem, hanem attól még hogy ideböfögsz egy nevet (amit ebből valaki vagy meg tud állapítani hogy kicsoda, vagy nem) az még nem válasz a kérdésre. Csezárió Miller melyik könyvét ajánlod, és miért?
Azért lettél lepontozva mert egy haszontalan szar választ adtál. És amikor ez az értékelésből visszatükröződik akkor bosszúból lepontozni mindenki mást pedig szánalom:D Erre vered, hogy ha neked rossz, akkor legyen másnak is az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!