Bravectoról mi a tapasztalatod/véleményed?
Sajnos sok rosszat is olvastam...
Természetesen kérdeztem az állatorvosunkat, aki szintén ezzel védi a kutyáit.
Nincs okom felülvizsgálni, csupán több tapasztalatot gyűjtök.
Illetve érdekelne, hogy milyen más készítményt használtok.
Én azért félek a Bravecto-tól, mert egy idős kutyám nagyjából abban az időben, amikor először kapott, teljesen szenilis lett és nem tudom kizárni, hogy nem a Bravecto miatt. Azért kellett neki ilyen erős szer, mert kivették a lépét és nem élt volna túl egy kullancsfertőzést lép nélkül.
Elkezdett mániákusan körbe-körbe sétálni a szobában, az udvarban, egészen összeesésig. Elfelejtett enni, etetnem kellett, bepakolni a szájába az ételt, hogy eszébe jusson rágni. És nagyon-nagyon távolivá vált.:(
A párom talált egy cikket egy külföldi oldalon, ahol azt írták, hogy az ilyen körbe-körbe mászkálást okozhatják a májból felszabaduló toxinok az agyban. Ő nem nagyon kapott semmi mást, ami a májra ennyire káros lehet, csak a Bravectot. Egy vagy 2 alkalommal adtam neki, aztán megtaláltuk ezt a cikket és többé nem mertem neki adni, de a folyamat visszafordíthatatlan volt, soha többé nem tisztult ki a kutya, egyre csak távolodott tőlünk.:( Természetesen nem vagyok biztos benne, hogy ezt a Bravecto okozta, de két testvére is hasonlóan magas kort értek meg, egyik 17 évet és egyiknél sem volt szenilitás, se körbe-körbe mászkálás és ők nem kaptak soha Bravecto-t. Én idős kutyának nem adnám már semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!