Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek is nekem rossz az...

Szerintetek is nekem rossz az érték rendem, mert nem akarom támogatni a fajtajellegű kutyák otthoni szaporítását?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm két elég beteges fajta között gondolkodik, de a lehető legolcsóbban akarja megvenni, ezért csak a 20-on ezres kategóriában kutakszik. Megkérdezte tőlünk, hogy hol tud a lekönyebben hozzájutni valamelyik fajtához, és én voltam az egyetlen, aki azt merte mondani, hogy ahol csakúgy kérdés nélkül, olcsón odaadják a kutyákat ott nagy eséllyel betegesek a kiskutyák. Azóta mindenki engem támad, mert hogy nem az volt a kérdés, hogy miért nem támogatom a szaporító kat, hanem hogy hol jut a legkönnyebben valamelyik fajtához, és senkit nem érdekel, hogy én mit gondolok. Mondtam, hogy azt értem, hogy nem az volt a kérdés, de én csak jót akarok azzal mind a leendő gazdának, mind a kutyának, hogy nem beteges kiskutyát akarok neki ajánlani. Ez természetesen senkit nem hatott meg, mert az egyik ismerős, ismerősének van egy egészséges kutyája az egyik barátjától, és nem hiszik el, hogy az csak egy egészséges kutya a több ezer beteg között. Szerintetek is én vagyok a hülye, mert nem a kérdésre válaszoltam, hanem elmondtam, hogy miért ne szaporítótól vegyen, hanem fogadjon örökbe, vagy tenyésztőtöl vegyen?

2020. szept. 18. 15:00
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
26 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Enyhén sugalmazó kérdés, úgyhogy nem is szavazok... Igazad van, de tény, hogy nem a véleményedre, hanem a nálad lévő információra voltak kíváncsiak.
2020. szept. 18. 15:05
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem azért vagy az, mert elmondtad, hanem mert foglalkoztat ez az egész. Nem tudsz mit csinálni a buta emberekkel.

Ameddig nincs rá szabályozás és nem jár semmiféle következménnyel az okvetlen szaporításra úgyis lesz aki csinálja.

Mert nem fogja fel vagy nem érdekli mekkora kárt okozhat.

Elmondtad, ha megértik megértik, ha nem akkor sajnos ez az ő és a "vásárlóik" butasága

Legfeljebb elő állhatsz valami jogszabály dumával ha be veszik.

2020. szept. 18. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Ezt a "történetet" ennek a kérdésnek a válasz szekciójában kialakult vita ihlette

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10703798-hol..

A kérdés csak az hogy minek kell kamu történetet kitalálni mellé? Egyáltalán mi értelme a kérdésednek? Így keresed az önigazolást? Igazán érett viselkedés

2020. szept. 18. 15:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem, ezt a kérdést most látom először. Tulajdonképpen a mopsz, és az angol bulldog között gondolkodik az ismerősöm, de nem hisznek nekem. Csak azért írtam ide ki, mert a szavazatok alapján legalább meg tudom mutatni, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja.
2020. szept. 18. 15:39
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Mert nyílván majd a gyakorikérdések névtelen, anoním szavazatai és esetleg kommentjei fogják megreformálni őket..:D
2020. szept. 18. 15:44
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Aki igennel szavazott, az otthon szaporít, vagy csak tetszik neki, hogy a szaporított kutyák (főleg a nyomott orrú fajták, mint a mopsz vagy a bulldog), betegesek, és szinte mindegyiket műteni kell?
2020. szept. 18. 16:02
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

#6 vagyok

Mármint a nyomott orrú fajtajellegű, otthon szaporított kutyákat kell műteni.

2020. szept. 18. 16:04
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

6,nem tetszik senkinek de most mit akarsz, mit tegyenek az emberek, mit csináljanak itt neked ellene?

Édes mindegy, hogy melyik gombot nyomod meg akkor sem segítesz a helyzeten.

Azzal főleg nem, hogy ide írkálod minden második poszt alá, hogy szaporító ellenes vagy.

Ha ellene vagyunk ha nem fogja csinálni a sok pénzéhes ember.

Angol bulldogot meg pont, hogy nagyon kevesen szaporítanak, szinte senki. Nem tud elleni emberi beavatkozás nélkül, egy császármetszés árára meg nem ad ki a legtöbb szapis,mert csak bevétel kell, nem kiadás.

Itt lázadozni, játszani az okosat semminek nem lesz az akadályozója.

Az egyetlen amit tehetünk, hogy nem tőlük veszünk és nem csináljuk azt amit ők. Vagy most keresgéljek a házak között ki szaporító épp és mutogassam neki a kérdést, tartsak kis előadást? Még engem vinnének el zaklatásért.. :'D

2020. szept. 18. 16:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Inkább azt mondanám, hogy zavaró az értékrended. Az zavaró, hogy nem képesek az emberek felfogni a szaporítás és a tenyésztés között van egy nagy hézag amit nem kellene elfelejteni, pláne nem úgy, hogy a kutyák kiugróan nagy része onnan kerül megvételre. Ez meg marha idegesítő már, hogy a sok okoskodó fotelszakértő a tabletet nyomkodva megállapítja, hogy ki "szapis" meg ki nem. Nem, nem az dönti el, hogy ki ad törzskönyvet a kutyához, vannak nagyon jó fajtajellegű kutyások is, meg vannak pofáraejtő kennelek is. Valamiért a magyar emberekbe annyira beleverték ezt a vagy ez vagy az mentalitást, hogy minden más megszűnik létezni a gondolkodásukban.

A te eseted az nyilván más, 20 ezerért szart fog kapni, az tényleg szapi. Nagyon kis esélye van neki, hogy normális helyről származzon. 100 körül már lehet kapni korrekt, társállatnak való kutyákat és nem valami ostoba szapist támogatsz vele, hanem normális családot. Ha meg kell a papír akkor 200 körül már kaphatsz, minél több versenye van a szülőknek annál feljebb megy az ár is.

Halkan megsúgom, hogy nagyon sok agyondicsért tenyésztő is ezzel a 100 ezres papír nélküli dologgal kezdte a pályafutását, van aki meg is tartotta a kennelnevének nyitása után is másodosztályú kölykök céljából. Csak ugye ezek átlátásához ismerni kellene a kutyatenyésztést, meg élni is benne, nem csak okoskodni a témában mugliként.

2023. ápr. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!