Vemhes a kutyám?!
Kicsit több mint 1 hónapja elszökött a kutyám (tüzelt).
Mostanába elkezdett hízni, gömbölyödni a hasa és vagy 4 mellbimbója is megvan dagadva.
Tuti hogy vemhes.
Kell neki speciális táp vagy a mozgásigényét csökkenteni?
A kiskutyáknak kell valamit beszerezni?
31es, nem fajtatiszta hanem keverék utcán talált.
A fajtatisztát arra értettem hogyha lenne önálló keresetem és saját házam így tartanék egy kutyát.
32es igen akkor még 4-5 hónapos volt
Igen, tudjuk, hogy minden pénzbe kerül, az ivartalanítás és az is ha hagyjátok megszületni a kölyköket. De ezért írjuk, hogy kérd állatvédők segítségét! Nem szégyen segítséget kérni! De az már szégyen, ha hagyjátok belehalni a kutyátokat az ellésbe vagy ha hagyjátok, hogy a kölyköket elvigye a parvo, úgy, hogy meg sem próbáljátok megoldani a helyzetet! Mert más opció egyszerűen nincs, orvosi segítség, megfelelő táplálás, oltások nélkül ez a történet nem végződhet másképp! Senkinek, ismétlem SENKINEK nem fog kelleni alultáplált, oltatlan, férges, bolhás kiskutya! Még ha valami csoda folytán is életben maradnak egy darabig akkor is rátok maradnak a kölykök és akkor nektek kell gondoskodni róluk, ami jóval költségesebb, mint az ivartalanítás.
Másrészről mindettől függetlenül a kölyköknek 8 hetes korukig az anyjukkal kell nevelkedniük, jó minőségű táplálékon, alapimmunizáló oltásokkal, ez nem felelős állattartás, ez alap, enélkül betegesek lesznek fizikailag és mentálisan is. Komolyan ilyen sorsot szánsz ezeknek a kölyköknek? Nyomorra ítélnél még 6-8 kölyköt azért, mert nem vagy képes még most segítséget kérni? Hidd el, hogy ha kéred, akkor fognak segíteni, ivartalanítani fogják még időben a kutyátokat, mert ez az egyetlen humánus megoldás.
Én elhiszem, hogy szeretitek a kutyátokat, elhiszem, hogy most sokakat a padlóra küldött a járványhelyzet, de ez akkor sem lehet kifogás. Én is nagyon szeretem a kutyámat, a családom része, a legjobb barátom, el sem tudnám képzelni az életemet nélküle, de ha az alapvető szükségleteit sem tudnám biztosítani (normális etetés, orvos), akkor bármennyire is fájna megpróbálnék neki egy olyan a gazdát találni, akitől megkaphatja ezeket, mert tudom, hogy erre szüksége van. Ha te is tényleg szívből szereted a kutyád gondolkozz el ezen.
Semmilyen állatvédők nincsenek itt a környéken, akkor hogy kérjek segítséget?
Amúgy nem alultáplált a kutyánk, mielőtt vemhes lett azelőtt is szép hasa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!