A kiskutyám tegnap érkezett. Nem akar se enni se inni. Mit tegyek?
Nem azért lehet eladni/odaadni a kiskutyákat, mert már nem szopiznak.
Azért kell 8-12 hétig az anyjával és testvéreivel maradnia, hogy megtanuljon helyesen viselkedni.
Amúgy meg nem vagyok tenyésztő, mégis tisztában vagyok ezzel. Ez nem mentség a fickóra nézve.
Nagyon bolcsek vagytok :) gondolom van is az atlag eletkor 12 ev.
Semmit nem tanul meg az alomban csak azt, hogy mindig a legerosebb jut a cicihez. Nem véletlenül kezdodik a neveles kutyaovival, ott szocializalodik a kutya es nem az alomban. 8 honapos koraig nem is igen tanithato semmire, mert akkor lesz eleg fejlett az agya a komolyabb tanulasra. Az alapfoku iskola is ezert kezdodik 8 honapos kortol.
Nem vitatkozom tovabb mert nem tudok lesullyedni a szintetekre. Elnezest.
Azert kell az alomba maradnia, mert amig nem tudja megemeszteni a szilard taplalekot, addig szukseg lehet az anyatejre.
Viszont mar a XXI.szazadban elunk es van/kaphato/beszerezheto olyan anyatej potlo keszitmeny ami foloslegesse teszi az anyaallat jelenletet.
Tényleg befejezem, aki akar okosodni az biztos megertette ... a tobbi tinót nem tisztem kiokositani ha nincs ra foganatja.
"Azért kell 8-12 hétig az anyjával és testvéreivel maradnia, hogy megtanuljon helyesen viselkedni."
Melyik frissen elhozott kiskutya tud viselkedni? Meg a szobatisztasagra is meg kell tanitani. Tényleg nem tunik fel milyen butak vagytok? :)))
Milyen elegáns amikor valaki azt mondja hogy ő nem ragozza tovább, majd ír egy újabb okoskodást 😂
Ha nálad az a rendszer hogy nem hagyod 12 hétig az anyjuknál őket, akkor nem is meglepő hogy a te tapasztalataid szerint 8 hónapos korukig nem elég fejlett az agyuk, és emiatt nem taníthatóak. Ugyanis az ilyen kutyák hátránnyal indulnak az életben azokhoz képest akiket hozzáértő emberek vettek körül és betartották a 12 hetet.
Mondom ezt 30 éves - nem hobbi szintű - kutyás múlttal. Szóval szerintem is jobb ha leállsz.
Amúgy pedig mar atment a kezem alatt parezer kutya felnevelese. Lattam mar ezt-azt az eletben es azzal is tisztaban vagyok, hogy mennyit ernek az olyan gazdik mint akik itt megprobalnak leoltani.
(aztán végül mind megkeres, hogy légyszi segits …)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!