Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet hogy nincs a kutyám...

Lehet hogy nincs a kutyám beregisztrálva?

Figyelt kérdés

Amikor elhoztuk a tenyésztőtől, még az ő nevén volt a kutya. Majd átírattuk a mi nevünkre.A doktor elküldte az átíratáshoz szükséges papírokat a MEOE-hoz. Ilyenkor automatikusan az én nevemen van a kutya? Nekem kell beregisztrálnom az adatbázisba, vagy a doktor teszi/tette meg?

Mi a teendő, ha nem csinálta meg?(szerintem nincs beregisztrálva)

Ha nem történt meg a regisztráció, akkor versenyre sem vihetem?

2010. aug. 6. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

A kiállításokon akkora a zűrzavar, hogy akár más kutyát is elvihetsz versenyre más papírokkal.. Semmi gond ebből nem lesz.

A doktor írta át és küldte el a MEOE-hoz a papírokat? MEOE tag? Mert ezt bizony csak az illetékes szervezet képviselői tehetik meg. Ha át van írva a te nevedre a kutya, el van látva a helye dátummal és a MEOE pecsétjével, akkor érvényes az átíratás. Ha ez nincs meg, a doki bekamuzott.

Az illetékes aztán felküldi a MEOE-hoz a kitöltött papírokat, és az adás-vételi szerződést.

2010. aug. 6. 14:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Törzskönyvet magad írathatsz át. A csipp más tészta. A tenyésztőnél beleteszik, aztán te átíratod és beregisztráltatod. Ez viszont a doki dolga.

"versenyre" viheted, csak ott az a lényeg, annak a nevén lehet nevezni, akién a Tk. van.

2010. aug. 6. 15:01
 3/8 Akiteki ***** válasza:

Tisztázzuk, mit kérdezel:

1. törzskönyv: az eredeti törzskönyvvel, a tenyésztő és két tanú által aláírt tulajdonosváltási igazolással besétálsz a legközelebbi MEOE szervezethez és 3 ezer forintért a neved kerül a kutya tulajdonosa rovatba.

2 chip: Menj fel erre az oldalra: [link]

Balra középen beírod a chipszámot és kiderül, kinek a nevén van a kutya. Ha nincs a neveden, menj vissza az állatorvoshoz, csak állatorvosok tehetik fel az adatokat.

Nem tudom milyen versenyre szeretnéd vinni, előfordulhat, hogy munkaversenyen ellenőrzik a chipszámot is. De tuti, hogy nem nézik meg az adatbázisban, csak a lényeg, hogy az oltási könyvben és a kutyában ugyanaz a szám legyen.

A regisztráció akkor jön jól, ha a kutyusod elveszne.

2010. aug. 6. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
A petvetdatán csak az állatorvos láthatja a tulajdonosi adatokat, ha egy civil csak úgy fölmegy és beírja a chip számot, csak annyit láthat, hogy mi az állat faja, fajtája és neve, ill. ha van, akkor tetoválási száma.
2010. aug. 6. 17:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves harmadik válaszoló! A petvetdatán nem írja ki a tulajdonos nevét.Beírtam, de ott csak az állat faját és fajtáját adta ki, valamint a chipszámot.Tehát még mindig nem tudom, hogy be van-e regisztrálva!

MEOE és klubkiállításra szeretném vinni.

2010. aug. 7. 15:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha kiadja az állat fajtáját, akkor be van regisztrálva. A tul. adataihoz, csak az állatorvos tud hozzáférni, és ő is tudja átregisztrálni a nevedre. Mert alapból a tenyésztő nevére irják.
2010. aug. 8. 08:54
 7/8 Akiteki ***** válasza:

Ha kiállításra szeretnéd vinni, akkor a törzskönyvét kell átíratnod, ahogy az 1. pontban leírtam.

Gyorsíthat az ügyön, ha egyenesen a fajtaklubnál jelentkezel.

2010. aug. 8. 12:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2010. aug. 8. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!