Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miben különbözik együtt élni,...

Miben különbözik együtt élni, egy normális és egy süket kutyával?

Figyelt kérdés
Kapni fogok egy híres tenyésztőtől ingyen egy kiskutyát, mert az a baja, hogy süket. Szerintem ez nem akkora gond, de még is mik az előnyei és a hátrányai?
2010. aug. 6. 09:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Régen volt egy tacskóm, akivel kutyaiskolába jártam, stb... Nagyon okos kiskutya volt, de 4 éve itt hagyott bennünket. Fél éve kekeckedek egy fajtával, ami nagyon nagyon tetszik, már minden fellelhető szakirodalmat kiolvastam, stb... Felvettem ezzel a tenyésztővel a kapcsolatot, és mivel anyagilag nem igazán vagyok a toppon, kérdeztem rá, hogy hibás kiskutya olcsóbbért van-e. Ő mondta, hogy ideadja nekem a picurkát ingyen, ha vállalom az ivartalanítást meg a megfelelő gondoskodást.

Én csak hobbira keresek kutyát, akivel kellemes együtt élni, eljárhatok vele a boltba, ide-oda, a kiképzést, legalábbis az alap dolgokat egy kicsit tartom csak fontosnak. De a kommunikáció a legfontosabb, hogy tudja majd, szeretem, és rám számíthat :)

2010. aug. 6. 19:24
 12/12 Nonxi válasza:

Sziasztok! Szerencsés vagy, én már nem voltam ennyire.. nekem is süket kutyusom van, egy Jack Russell. A különbség az, hogy nekem 30.000 ft-ért adták el, úgy hogy senki nem mondta hogy baja van a kutyának. Itthon tűnt fel, hogy nem hall semmit.Reklamáltam, de azt mondták..náluk még semmi baja nem volt. Gondolom nálunk süketült meg egy nap alatt..hát persze.

Amúgy nagyon aranyos, és NAGYON sok dologra megtanítottam kézjelekkel. Ül,fekszik,gyere,marad,pacsi,körbe fordulás,hátsó lábakra állás,orral megbökjön valamit,ugorjon fel,ugorjon át valamit,tolasson:) etetésre, sétálásra is van jel, meg persze mikor valamit jól vagy rosszul csinál arra is. És hihetetlenül gyorsan tanul! Csak ugye nagyon vigyázni kell rá, mikor kint vagyunk. Imád frizbizni..de csak akkor engedhetem el, mikor nincs a közelben kutya vagy ember, és ahol nem járnak autók..mert nem tudom magamhoz hívni ha elmegy. Én csak azért bánom hogy süket, mert én egy egészséges állatért vállaltam felelősséget, és jól átvertek.

2010. szept. 17. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!