Hogy tudom jól nevelni a kutyám? Örökbe lett fogadva, és a kapuszabályt tanítanám, de nem is hallgat rám, ha szolítom rám se figyel, állandóan rám ugrik nem képes lenyugodni, még ha rá kiabálok sem.
Egy mentett kutya mindig egyedi nevelést igényel, meg kell figyelni, és ennek megfelelően nevelni, nem lehet belehúzni egy skatulyába. Egy mentett felnőttnél az előélete miatt egyáltalán nem biztos, hogy működik az, ami egy kiegyensúlyozott közegben felnevelt kutyánál igen.
Nekem is mentettem van, és bizony vannak a profiknak olyan módszerei, javaslatai, amik nála nem működnek. Többre mentem azzal, hogy megfigyeltem, és egyedileg hozzá igazítottam a nevelést.
A kérdéshez kapcsolódva én a visszacsapódó nehéz ajtók miatt, amiken át kell mennünk, nem ragaszkodom a kapuszabályhoz, ennek ellenére hallgat rám, bevár, és vissza is jön lábhoz, ha szólok neki ezeknél az ajtóknál.
" állandóan rám ugrik nem képes lenyugodni, még ha rá kiabálok sem."
Inkább ezzel kell kezdened a tanítását.
Beírod a gugliba, hogy---felugrál a kutyám--
Aztán olvasol és kiválasztod azt a módszert, amit meg tudsz csinálni.
És ne kiabálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!