Lehet szerezni fajtatiszta kutyát ingyen?
Ha igen akkor hol?
Minden fajából lehet?
Ne haragudj, de ha olyan elvárásaid vannak, mint hogy kölyök legyen, fajtatiszta és még ivartalanítva se legyen, akkor igenis vedd a fáradtságot és fizess a kutyáért. Ha nem akarsz érte fizetni, akkor meg köss kompromisszumot.
(gondolom te se adnál nekem ingyen egy vadiúj LCD tv-t....mert nagyjából hasonló nagyságrendű dologról beszélünk.)
Azért egy kutyát ne hasolítsunk össze egy lcd tv-vel.
A tv-nek van anyagköltsége de a kutyát bepároztatni meddig tart...
A kutyának is van "anyagköltsége", "előállítási költsége", de még "fejlsztési költsége" is, ha így nézzük. Az anyakutyának meg van "amortizációja" és "egészségügyi karbantartási költsége" minden ellés után. Tehát egy jó vérvonalú, egészséges, szép, fajtatiszta kiskutya önköltségi ára 100-150 ezer forint körül van fajtától függően. Sok tenyésztő ezen az önköltségi áron adja, vagy esetleg olcsóbban. Amiről te beszész, hogy bepároztatnak két kutyát és lesz ami lesz, azt szaporításnak hívják. Ennek az ára is jóval magasabb, mint a kiskutya vételára, ami az "ingyentől" a "pártízezer" forintig terjed, csak ezt utólag kell megfizetni az állatorvosnak "kezelési költség" címen. És ez az összeg sokszor nem áll meg 100-200 ezer forint környékén, hanem e fölé is mehet.
Én nem szeretnék olyan LCD tévét, amiről csak a vásárlás után derül ki, hogy valójában katódsugárcsöves, nem fogja a digitális TV adást, csak fekete-fehérben működik, kéthetente kell hozzá szerelőt hívni aki alkalmanént elkér 5-10 ezer forintot és közli, hogy egy éven belül készülj a generáljavításra, ami 150 ezerbe fog kerülni!
A különbség csak annyi, hogy a TV-t kivághatod a p*csába, ha nem akarsz vele kínlódni, egy kutyáért viszont élete végéig felelősséggel tartozol!
Ha ingyentévét akarok, akkor nem én határozom meg hogy milyen legyen, hanem örülök, ha valakinek van felesleges és nekem adja, akkor is, ha az fekete-fehér.
Ha te nem így gondolod, akkor nem való neked kutya! Ha tenyésztő lennék, és egy hozzád hasonló ember akarna tőlem kutyát venni, semmi pénzért nem adnék neki.
Ilyen mentalitással ne akarj kutyát!!!!
"A tv-nek van anyagköltsége de a kutyát bepároztatni meddig tart..." Milyen hozzáállás ez, már ne haragudj???
Ha bármi gond lenne a kutyáddal bedugnád a menhelyre? Vagy kivágnád az utcára?
Tudod te egyáltalán, hogy mennyibe kerül egy kutya eltartása? Én úgy gondolom, hogy aki nem tud egyszer kiadni x ezer forintot arra hogy megvegye a kutyáját, az ne akarjon kutyát, mert az ellátása, állatorvosi költségei is legalább annyiba kerülnek. Ha ezt nem tudja valaki biztosítani, akkor a kutyának ne lesz boldog élete. Mert lehet a kutyát moslékkal etetni, meg otthagyni betegen, bolhásan de így szerintem nem érdemes kutyát tartani(ezt ne úgy értsétek, hogy csak venni lehet kutyát. Úgy értendő hogy pl. az fogadjon be kutyát menhelyről, akinek lenne 20-30 ezer forintja megvenni egy fajtisztát (tudom, hogy ennél jóval drágábbak a kutyák))
Fajtakutyát ingyen? Még ha pénzt is adsz érte, akkor sem lehetsz benne biztos, hogy egy olyan tökéletes kutyát kapsz, mint amilyet te elvársz..mert ahogy elnézem, elvárásaid azok vannak...
Mi 4 éve vettünk egy fekete spanit, két évesen jött ki neki először az epilepsziája, azóta is folyamatos orvosi ellenőrzésre, rendszeres gyógyszerezésre szorul, májfunkció vizsgálattól elkezdve a váratlan orvosi segítégig (pl toklász a tappancsban) havonta kb 8-10 ezerbe van a kutya, mégis IMÁDJUK. Lehet, hogy beteg és nem tökéletes fajkutya (hozzáteszem, hogy az epilepsziája miatt neki sem lehet kiskutyusa, mert elpusztulna a kutya is meg a kölykök is, ha a vemhesség alatt rohama lenne), de nem hiszem, hogy a szaporítási képességén múlna a kutya értéke.
Remélem soha nem jut kutya a kezeid közé ..
úristen ...
A Dalmata Mentés a fenti személynek tuti nem ad ki kutyát a megnyilvánulásai alapján, valamint a Dalmata Mentés csak ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel ad ki szuka és kan kutyát, kölyköt, felnőtet, öreget egyaránt!
Üdvözlettel:
Horváth Betta és a Dalmata Mentés Csapata!!!!
Most pl. sos magyar vizslák:
Magyar
Vizslakutyusok gazdit keresnek!!!!!! Az anyjuk elpusztult 16(!)kölyköt
hagyvamaga után! 2 hetesek, még cumisüvegből kell etetni őket, de a
jelenlegigazdi nem bír velük, ha nem találnak gazdát, elaltatják őket!
Akutyákat ingyen el lehet vinni! (és ha ...tudjátok
...hirdessétek!........................köszönöm Érdeklődni: ...bodabarbara89@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!