Hogy léptetek túl az elvesztésén?
A #3-as válaszát nagyon adom. Engem is évekig zaklattak a "jót akaró" ismerősök, hogy vegyek új kutyát, hiába mondtam, köszönöm, nem. :) Persze mind szaporítós kutyát akart rám sózni "hallod, xy-nál születnek kutyák, nem kellenek?".
Kérdező: Fogadd őszinte részvétemet!
Én bizonyos értelemben megnyugodtam és megkönnyebbültem, mikor a majdnem 15 éves kutyámat elaltatták.
Persze, nagyon szomorú voltam. De az utolsó időben már annyira szenvedett, túl volt két műtéten, az orvos azt mondta, nem biztat semmivel a harmadikat illetően, nem javasolja, de ha nagyon akarom, megcsinálja, de ha az ő kutyája lenne, hagyná inkább békében elmenni.
Annyit dilemmáztam, gyötrődtem ezen, hogy mikor végül rá tudtam szánni magam - mert azért magamban tudtam, hogy ez a legjobb megoldás - megkönnyebbültem. Úgy éreztem, hogy én pénzt, időt, érzéseimet nem sajnálva megtettem mindent a kutyámért, amit meg is érdemelt, mert nagyon jó kutyám volt, és nem azt érdemli, hogy minden remény nélkül, esetleg plusz 1-2-3 hónapért ennyit szenvedjen. Meghoztam a döntést, és még megtettem érte, amit megtehettem: otthon, a saját fekhelyén ment el, ott ültem mellette, a kezem az oldalán az utolsó utáni pillanatig, amíg éreztem, hogy már nem ver a szíve. Nem félt, mikor meghalt, és nem volt egyedül. Elaludt. Megnyugodott ő is, és megnyugodtam én is.
Ezt kívánom neked is, teljes szívemből.
Nagyon nehezen.
Első egy hónapban kb nem ettem, 5 kgot lefogytam. Mindenhová napszemüvegbe jártam,mert a bolt közepém is rám tört a sírás. Első két hétben álomba sírtam magamat. Reggel is sírva keltem.
2 éve kellett altatnom a 16,5 kutyámat.
Végelgyengülés miatt.
Doki mondta a legjobb döntés,humánusabb.
Nekem fél év kellett,hogy rendeződjek lelkileg.
Nekem van még egy 9 éves kutyám.
Idén érkezett egy új kutya,nekem 1,5 év kellett új kutyához. Tény a meglévő nagyon sokat segített a gyászon.
Sok erőt és kitartást kívánok!
Próbáld onnan közelíteni, hogy nem ok nélkül kell meghalnia, mint sok fiatal és egészséges kutyusnak, cicának! Gondolom, mindent megtettél, amit lehetett.
Jó gazda nem engedni szenvedni, ha már nincs visszaút, gyógyítási lehetőség, az az önzés netovábbja. Maradjon szép az emlék arról, amikor együtt lehettetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!