Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan tudhatom, hogy én...

Honnan tudhatom, hogy én vagyok a falka vezér?

Figyelt kérdés

2020. aug. 23. 19:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Itt gyakorin olvastam hogy a kutya a fejére nött a gazdának, a kommentelők pedig azt mondták hogy a kutya érzi magát a dominánsnak, és változtasson ezen hogy a gazda legyen a domináns.
2020. aug. 24. 09:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A kutya érzi magát a dominánsnak. Hol? Milyen szituációban? A dominancia nem egy állandó dolog, az mindig adott szituációban jelentkezik csak. Játékban az egyik kutya a dominánsabb, míg evéskor ugyanazon két kutya közül lehet a másik a dominánsabb fél.

Sajnos az embereknek annyi tudatosságuk sincs, hogy legalább azoknak a szavakkal és kifejezésekkel tisztában legyen, amiket használ.

2020. aug. 24. 10:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Hozzák ezeket a kutyákra használatos jelzőket és össze zavarják vele az embert.

A lényeg az irányítás. A kutyának tudnia kell, hogy szót kell fogadnia. Ha nem követelik meg tőle (pl megijednek tőle ha odamordul, mindent ráhagynak stb) akkor azt marhára ki fogja használni mert nem hülye.

Szóval legközelebb azt a kérdést tedd fel, hogy te irányítod a kutyát, vagy ő téged? Mert ha utóbbi akkor sürgősen változtatni kell.

És nem is kell nagy dolgokra gondolni, vagy a folyton ismételt "sorrendiségi szabályokra". Ha azt mondom a kutyámnak hogy mehet, akkor kimehet előttem az ajtón. Ellenben még utánam SEM. Ha azt mondom álljon meg a járdán, vagy maradjon nyugton akkor úgy kell viselkednie. Mert én ezt várom el tőle.

Ezt szokták "falkavezérnek" emlegetni de szerintem nem illik a jó gazda-kutya kapcsolatra

2020. aug. 24. 10:13
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Ezek szerint rosszul fogalmaztam.

2020. aug. 24. 10:16
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem azért nő a fejére a kutya egyes gazdáknak, mert nem tekinti falkavezérnek, hanem mert az a gazda nem neveli a kutyát, nem tartatja be a kutyával a szabályokat, és a kutya tudja, kinél lehet próbálkozni. Apám pl. engedi, hogy a kutya üdvözléskor felugráljon rá, ezért a kutya hozzá megy felugrálni, rám nem ugrál fel, mert tudja, hogy én azt nem engedem, majd ha beléptem az ajtón és lepakoltam a cuccokat, akkor utána van örömködés, anyám sem engedi a felugrálást, vele sem próbálkozik, apámnál próbálkozik, mert tudja, hogy nála lehet.

A gyerek is olyan, hogy ha nem nevelik, akkor a szülő fejére nő, aztán kamaszkorban már nem tud mit kezdeni vele, aki addig nem nevelte.

2020. aug. 24. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!