Farkaskutyának mennyi a vemhességi ideje? Egy nála fele akkora kutyától is lehetnek köjkei?
Ne is mond,egyik budapesti menhelyen önkéntes voltam,simán kiadnak ivaros szuka kutyákat vidékre ,jó messzire,utána egy hívást nem eresztenek meg,hogy mi vana kutyákkal,ráadásul úgy adták kia 2 szukát,hogy a gazada még 1 évig nem költözött oda,ahova vitték őket.
Ugyaninnen simán kiadnak ivarosan fajtatiszta kutyákat,kölyköket is,pl. hannoveri véreb kölyköt(ami lássuk be elég ritka),nem ellenőrzik le,hogy ivartalanítják-e majd ,vagy hogy hova viszik.
Meg volt,olyan,hogy úgy adtak ki szukát egy kan mellé,hogy mondták,hogy hagyják,hogy a kan befedezze és csak utána vigyék el ivartalanítani már vemhesen..
Lehet,hogy akkor most már így van,de én tudok olyan szuka kutyáról,akit a noétól fogadtak be,hozzáteszem igaz,hogy nem mostanában és leellett,még fel is rakta a büszkélkedő gazdi a "nagyszerű" hírt a noé honlapjára,asszem olyan másfél éve volt ez.
Ha ez megváltozott akkor szuper.
Egyébként én nem a noéra gondoltam,egy másik nagy állatotthonra(nem Minimenhely,vagy Lelenc),de nem írom meg,hogy melyikre.
megtennéd hogy akkor privátban megírod melyik?
(állatmentő vagyok, több menhelyel is dolgozom eggyütt, jó lenne tudni kivel kell vigyáznom, pl. van olyan fajtamentés akivel szóba sem állok mert elfogadhatatlan amit csinálnak)
A farkas kutyának ugyanannyi a vemhességi ideje, mint a farkatlannak. Le lehet rövidíteni, ha gyorsan elviszed ivartalanítani.
És küldök néhány betűt, úgy látom elfogyott a gépedről: ly ly ly ly ly ly
Remélem elég lesz holnapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!