A kutyám megevett egy marcipános tábla csokit, baja lehet tőle?? Kistestű kutya, nagyon féltem, holnap aug.20...
#9; Én ebből a cikkből indultam ki, ugyanis nálunk sincs ügyelet (és nem jól emlékeztem, itt is csak egyet írnak):
Nekem még szerencsére nem volt rá szükségem, de egy ismerősöm kutyusa emiatt pusztult el. Senki nem vette fel neki hajnalban a telefont. Pedig a szomszédos megyéket is körbehívta. Elindult vele Pestre, de a kutyus csak félútig bírta. Bélelzáródás, ha lett volna ügyelet, műthető lett volna.
#22: Nem mindenhol van állatkórház!
Te kivételes helyen élsz, örülj neki szerintem! :)
Ahol van, ott is többnyire csak este 9-10-ig tartanak ügyeletet. :(
Lehet hogy ebből a szempontból pont szerencsés helyen élek, de azért nem gondoltam hogy ennyire ritka.
Kérdező, merre laksz? Hátha együtt találunk valamit, több szem többet lát.
Milyen csoki volt? Ét, vagy tej? Esetleg fehércsoki? Az étcsoki a legkárosabb. Hánytatni kell, és sok vizet itatni vele. Meg azt sem árt tudni, ha időben állatorvoshoz kerül, még az sem garancia arra hogy túlélje, ha nagy dózisú teobromint evett meg.
Szerintem se! De mint írtam nem mindegy, hogy tej, vagy fekete csoki volt!
"Egy 4kg-os kutya halálos dózisa tehát: 30 gramm fekete csoki, 90 gramm félédes és 270 gramm tejcsokoládé.
Egy 12 kg-os kutya esetében ez az adag: 90 gramm fekete csoki, 270 gramm félédes és 810 gramm tejcsokoládé.
Egy 30kg-os kutya esetében 200 gramm fekete csoki, 600gramm félédes csoki és körülbelül 1700 gramm tejcsokoládé jelenti a halálos dózist."
Meg persze az is számít, hogy hány kilós az a kistermetű kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!