Milyen hámot javasolnátok?
Nekem ElPerro hámom van, nagyon megbízható, erős, jól tart és rengeteg színben kapható. Itt tudod megvenni: [link]
Viszont a sétáltatási gondjaidat nem fogja megoldani, fojtó nyakörvvel, feszes pórázon vezetve megtaníthatod a rendes sétára.
Hám semmiképp az nem sétálgatásra lett kitalálva. Nyakörv, juti, lábnálkövetés gyakorlása.
Retriver póráz negatív megerősítést használ tanításra (húzol=nem kapsz levegőt) ha neked ez megfelel akkor haználd csak. De könnyen kárt tehetsz a kutya nyakában, szóval nem ajánlom.
A hám is jó lehet sétára, és nyakörvben is tud húzni a fulladásig is, ha olyan a kutya.
A séta gyakorlása lesz a megoldás a ti problémátokra. Vannak olyan hámok, amiknek van elől is pórázcsatlakozó gyűrű mellkasnál, azt nagyon szokták ajánlani sétaproblémás kutyákhoz, akkor mellkashoz csatolod a pórázt, és amikor a kutya nem rád figyel, ránt egyet, meglódul, az elől csatlakoztatott pórázzal arra kényszerül, hogy feléd forduljon.
Ugyanez a cél a pórázcsatlakozós orrszíjakkal, hogy a kutya feléd forduljon, amikor menne a saját feje után, és kénytelen rád figyelni. Előbb-utóbb megtanulja.
Illetve én még ajánlom esetleg, hogy szerezz egy jó bőr pórázt. Én nemrég szereztem be, mert kíváncsi voltam, miben más, mint egy textil. Kellemes, rugalmas, jó vele irányítani a kutyát, egy kis rezdülésre reagál a kutya. Nekem mentettem van, kóbor kutya volt, ebből adódóan kissé önfejű, ha tanulós séta van, bőr pórázzal indulunk, amióta az megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!