Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol rontottam el, és hogyan...

Hol rontottam el, és hogyan orvosolhatom?

Figyelt kérdés
Kétéves kan német juhászkutya. Mindent csinál példaszerűen, csak a fektetéssel van problémám. A feküdj parancsszóra amúgy kutyamódra elkezd körözni, tekeregni, keresi a pozíciót, és csak utána teszi le magát. Tudom, ezt már kölyökkorában csesztem el, de akkor nem találtam olyan eget rengető tragédiának. Most már viszont zavaró, és talán van valami mód rendbe tenni. Tudtok valamit tanácsolni?

2020. aug. 17. 16:25
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Én biztosan újra alapoznám jutalomfalattal vagy játékkal megvezetéssel. És alapvető elvárás, hogy akkor kapja meg a jutalmat, ha gyorsan fekszik le.
2020. aug. 17. 16:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A parancsszót is cseréljem le?
2020. aug. 17. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, elég ha pontosítod a vezényszóhoz a cselekvést
2020. aug. 17. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is újraalapoznám, hogy szépen, gyorsan, azonnal feküdjön, akár a mellső vagy hátsó lábak fixálásával ( https://www.youtube.com/watch?v=4KkZPXZ5GHo), az úgy tutira pontos lesz.

Egyébként én lehet ezt az azonnali fekvést más vezényszóval tanítanám, a másikat meg meghagynám ilyen "pihenős" fektetésnek, sok olyan hétköznapi helyzet van, ahol nem kell, hogy szépen, szabályosan feküdjön, de jó ha fekve ott marad, arra jó lehet a már meglévő fekszik és a kutyát is kevésbé zavarod meg vele, ha elkezded lefelé húzni az orrát jutival az ismerős mozdulat miatt valószínűleg úgyis hamar fel fogja ajánlani a fekvést és ha nem ugyanaz a vezényszó a kutya is gyorsabban megérti, hogy itt most nem egészen ugyanaz az elvárás.

2020. aug. 17. 19:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, fiúk.
2020. aug. 18. 14:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Lányok. #3 :D
2020. aug. 18. 18:50
 7/7 A kérdező kommentje:
*Köszönöm gyerekek!
2020. aug. 19. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!