Miért büdös a kutyám?
Hiába fürdessük meg már másnap büdös.
Imádjuk, szeretjük de annyira büdös hogy nem lehet elviselni.
A szája is nagyon büdös, kinyissa és a hányinger kerülget.
Mit lehet ez ellen tenni, miért van ez?
Fogkőtől büdös a kutya a szája. Lehet gyulladásban is van vagyis rohad.
Állatorvos tudná orvosolni a problémát. De van már ultrahangos fogkő leszedés kutyakozmetikusoknál. Ha hagyja a kutyád ott letudják szedni,de pl gyulladt fogak esetén nem végzik el a műveletet.
14 éves kutyát mondjuk ezért nem altatnék be,mert a doki max altatva végzi el,de idős kutyánál ez kockázatos.
Fogkő ellen nincs mit tenni ha már kialakult csak leszedetni.
Megelőzni kellett volna :)
Ha pedig az egész kutya büdös az sem normális.
Nagyban függ mit kap enni.
Házi koszt és rossz minőségű ételeknél erősebb a kutya szag.
És ha pl nem szárítjátok meg teljesen,hanem napokig szárad akkor bepunnyad a szőrébe a víz ami szintén szagosságot okoz.
Büdösség ellen azt lehet tenni, hogy le kell szedetni a fogkövét, rendbe tenni a fogait, kihúzni, ha kell. Valamint kutyának megfelelő étellel kell etetni, amit jól tud emészteni, nem muszáj táppal, lehet BARF módszer szerint is.
Más módszer nincs, fürdetni gyakran nem csak felesleges, hanem káros is a bőrére, csak még büdösebb lesz.
Ha ő elpusztul, ne tartsatok több kutyát légy szíves.
Ötös nyelvtanból, igen. A régi szép időkben ilyen helyesírással úgy vágtak volna ki az érettségiről, hogy csak úgy nyekkennél.
Na, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Valószínűleg fogköves és van rossz foga is, ezért büdös a szája. Az állatorvos meg tudná oldani a problémát.
És igen, drága kajával etetek én is, mert amikor kutyát akartam, mérlegeltem, hogy ki tudom-e fizetni a dolgait vagy sem.
Ha anyukád nem enged elmenni az orvoshoz és sajnálja rá a pénzt, akkor szagoljátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!