Ilyenkor ki a hibás? Kutyás nézeteltérés? (bővebben lent)
3 kutyám van, 2 kistestű és 1 közepes. Ma séta közben találkoztunk egy bichon keverékkel (kb 6kg), akit pórázon odaengedtek ismerkedni hozzánk. Nem is volt semmi gond, amíg a legkisebb kutyámra (3kg) rá nem támadt a bichon. Morgott, megindult és felé kapott. Az enyém megijedt, hátrébb ugrott és közben felsírt. Erre a közepes testű (15kg) kutyám egyből reagált, beállt a kicsi elé és nyakon fogta a bichont. Földre nyomta, vinnyogott. Rászóltam, ott hagyta, de továbbra is feszült volt. Elhívtam mindegyiket. A bichon nyálas volt és fülét megsértette az enyém, de nem komolyan. A gazda ideges lett és egy-két csúnya szó kíséretében elrángatta a kutyáját.
Sajnálom, hogy így alakult.
Ilyenkor szerintetek ki a hibás? A bichon kezdte, de az enyém okozott "sérülést".
Pont valamelyik nap gondoltam arra,hogy ha a kistestűmet megtámadná e egy másik kutya akkor a 17 kgosom közbe avatkozna vagy sem(egyenlőre még csak 8 hónapos)
Mondjuk a te kutyád csak helyre tette figyelmeztette,nem támadta meg,akkor valószínűleg nagyobb sérülések lettek volna.
Pl futtatóban is láttam,hogy mikor két kutya egymásnak csattant és egy harmadik leteperte a támadó kutyát,így szét mentek. Támadót teljesen helyre rakta.
Igen ez a falka szellem.
Másik gazdi volt a hibás inkább. Ismernie kellett volna a kutyáját.Ha tudta nem bírja az ivaros kanokat,miért nem kérdezett???
Mindketten hibaska vagytok. Mert egyaltalan megtortenhetett ez helyzet. Visszacsinalni nem tudod, de egy kovetkeztetest le tudsz vonni velosen: se mas se a sajat kutyaidban nem bizhatsz meg.
Tehat kovetkezo alkalommal ha hasonloan kezdodik az "ismerkedes" azonnal szolsz hogy bocs igy es most ezt neee. A sajat kutydat gondolom helyre raktad utana? (Fuggetlen attol, higy o csk vedte a kisebbet?, ha igen akkor normalis vagy, ha nem akkor illett volna...mert igy nem jo a rangsor nalatok).
A masik gazdi nyilvan caak ijedteben beszelt csunyan. Ez szamtalanszor elofordul szinte osztonos sok embernel. Nalam is sajnos. Ezert ezen se ragodj. Ha legkozelebb netan ujra talalkoztok es lesz lehetoseged a gazdival par szot valtani, monde hogy szornyen restelled az esetet, de akkor meg te se tudtad hogy porazos ismerkedes se szerencses meg hat hogy a kutyad ennyire hirtelen cselekszik. Aztan hatha o is mar adsigra rajon o se volt teljesen vetlen es netan azt mondja bocs hogy csu yan beszeltem de nem tudtam kezelni a helyzetet.
Nalunk a baratnom amúgy harapos kutyaja labdazas kozben egyszer odaszaladt egy pasihoz aki porazon setaltatta a kutyajat (a porazos pasi varatlanul tunt fel elotte takarasban voltak) igy a baratnom mar csak akkor tudta visszahivni a kutyajat amikor mar elkezdtek egymast szaglaszni. A pasi teljesen kiakadt es uvoltozve kiabalt mindenfele ocsmanysagot. Pedig semmi nem tortent. A baratnom kutyaja hivasra azonnal visszament hozza. Nem volt morgas semmi. Csak epp a pasi tudta hogy de az ove pprazon van es igy ez nem koser. Es megijedt epp lehet egy a tiedhez leirt esetben az o kutyaja kapott mastol vagy kotott bele maseba es lett kinos a szitu. Es ezert ijedteben elkezdett uvolteni. Baratnom kiakadt en meg mondtam neki hat legkozelebb ne itt labdaztasson ha itt a semmibol kepes felbukkani masik kutyas. Es talan kutyasuli se artana hisz mi az hogy meglat egy masik kutyat es egybolrohan fele labdat is elfelejtve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!