Egy felnőtt idősebb kutyát szobatisztaságra lehet nevelni?
A kertes házas kutyák többségében az a jó, hogy alapból szobatiszták már. Mármint megszokják, hogy kint a kertben végzik a dolgukat, és ha beviszed őket, akkor is majd fognak szólni, ha kell nekik.
Tapasztalatból mondom. Két kutyám van, egyik se fiatal, eddig csak kerti kutyák voltak. Mostanában viszont beszoktam őket engedni a házba, és ha kell pisilnük, szólnak. Odaállnak az ajtóhoz. Ha nem engedem ki őket rögtön, akkor se pisilnek be, az már nagyon szélsőséges eset.
Mondjuk az én esetem annyival másabb, hogy mi nem költöztünk lakásba, hanem kertes házba maradtunk, de nincs kutyaajtó, se semmi, szóval jelezniük kell ha akarnak menni.
Szóval szerintem a kertes kutyák többségében ez alap. Mármint, hogy nem pisilnek be random valahova.
Nekem is felig felnotten tanulta meg a szobatisztasagot. Semmi orditas,semmi leszidas. Nyugalommal egy het alatt szobatiszta lett.
A tenyeszto videki birtokan volt addig,amig nem vettem meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!