Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya lenne jó, ha az...

Enkidu kérdése:

Milyen kutya lenne jó, ha az elsődleges cél a patkányok elfogása a ház körül?

Figyelt kérdés

2020. aug. 13. 11:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
Terrierekkel, vadászgörényekkel szoktak rágcsálót irtani, de erre képezni szokták őket a szakemberek, maguktól nem biztos, hogy hatékonyak lesznek képzés nélkül.
2020. aug. 13. 12:07
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
yorkshire terrier, őket direkt arra tenyésztették ki, hogy a koszos angol városokban élő patkányokat megfogják.
2020. aug. 13. 12:08
 13/19 anonim ***** válasza:
59%

A görény igazi ragadozó, a patkány számára eleség, mint a baromfi.

Nekem a tacskóm tanítás nélkül kiásta a vakondot, ketrecből kiszökött egeremet pedig kettéharapta és kiterítette.

2020. aug. 13. 12:10
 14/19 anonim ***** válasza:
37%
3as vagyok, az erre a célra fejlesztett kutyákban benne van az ösztön, abban nem kell kételkedni, nem kell különösebb képzés. Én különböző hangokat használok a parancsoknál, így tudja, hogy vagy abtyúkokat kell felterelje a kertből, vagy odatévedt kóborkutyát kell elzavarnia. A rágcsálókat magától keresi, tehát nem kellett tanítani,pedíg keverék. Mégis a macska mellett vagyok, ők szépen kivárnak és lecsapnak a patkányra. Kissebb helyen is hatékonyak, pl fásszén. A kutya széttúrta a fahasábokat mire leért a fészekhez. A legfontosabb mégis az olyan helyeket megszüntetni ahol kénhelmesen elhelyezledhetnek a patkányok. Mióta több macskánk van nem találkoztam patkánnyal.
2020. aug. 13. 12:31
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Terrierek :)

A bedlington terrier (úgy néz ki, mint egy bari) például kifejezetten erre lett tenyésztve - a füle végén szoktak hagyni egy szőr-bojtot, ami a patknyok harapása ellen véd.

Csak úgy OFF: a patkányok, pláne a jobban megtermett példányok nem adják olcsón az életüket. Harapnak, karmolnak, elég csúnya sebeket tudnak okozni a kutyának, ha épp mázlijuk van - és eléggé fertőző harapásuk van.

Nyilván kicsi rá az esély, de ha minden egyes patkány bepróbálkozik, akkor előbb-utóbb összejön.

2020. aug. 13. 13:11
 16/19 anonim ***** válasza:
33%

"kotorékeb" jack russel terrier, szalkasszoru tacsko, sima szoru foxi ... stb.

Vagy vadaszgoreny.

2020. aug. 13. 13:20
 17/19 anonim ***** válasza:
38%

Basenji ... nagyon eros a vadaszosztone (es nem tud ugatni)

Manchester terrier ... kimondottan patkanyfogasra lett kitenyesztve

2020. aug. 13. 14:18
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

Prágai patkányfogó

Andalúz egérvadász terrier

2020. aug. 13. 14:20
 19/19 anonim ***** válasza:
49%
Jack Russell Terrier. Nekem is az van, az orra mint a hőkövető. Beleszagol egy patkány lukba ha van ott valaki akkor jelez nekem, de ha csak laknak ott, de nincs ott éppen egy sem akkor tovább megy.
2020. aug. 13. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!