Mivel lehet lefoglalni egy cane corsot?
Orzo-vedozni csak akkor erdemes, ha kesobb biztos nem okoz gondot a kutya 'kinyitasa'.
Corso kemeny kutya, ha nem munkara lesz hasznalva ... szerintem butasag megmutatni neki mire kepes. De ez csak egy jo tanacs.
Nem azt mondtam, hogy nem mehet ... csak annyira probaltam felhivni a figyelmet, hogy ha nem lesz kesobb munkara hasznalba a kutya, akkor folosleges 'beelesiteni' a vad osztonet. Tehat ha nem lesz dolgoztatva a kutya, akkor nem erdemes megmutatni neki, hogy mi mindenre kepes.
Amugy is kemeny kutya ... orzo-vedozeskor 'kinyitjak' a kutyat, megtanitjak vadnak lenni es a kutya rajon, hogy milyen pusztitasra kepes. Ha a kutya nem kap ilyen jellegu feladatot csak a tudas birtokosava valik, akkor siman atveheti a hatalmat egy gyengebb gazdi akarata felett.
Persze nem kell egybol rosszra gondolni ... de szamolni kell vele.
Utolsó: ez egy baromság. Az őrző-védő foglalkozás, hobbi vagy sport szinten, nem agresszióra épül, hanem a kutya zsákmányszerző ösztönére alapszik. Ettől nem lesz vad egy kutya sem, és nem "jön rá", hogy milyen pusztításra képes. Neki egy ez jó foglalkozás, lefárasztja agyilag és fizikailag is.
Kivételek a nagytestű pásztorkutyák, velük nem szabad őv-zni, mert belőlük tényleg válthat ki túlzott agressziót (ám akkor sem a gazda ellen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!