Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van ilyen kutya?

Van ilyen kutya?

Figyelt kérdés

Màr rengeteg kutyafajtát végig néztem de nem találok olyat, ami minden szempontomnak megfelel.

-legyen hosszú szöre, lehessen beletúrni

-lakàsba lenne, de lemozgatnám

-bírja a dögönyözést, a paskolást stb

-nagyon aranyos legyen:-D

2020. aug. 10. 23:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
11%
Bobtail.
2020. aug. 10. 23:22
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
És te tudsz mindent nyújtani egy leendő kutyának? mert kicsit furák az elvárásaid, hogy aranyos legyen, meg ilyenek. Még fajtán belül is vannak személyiségbeli eltérések, nem mindegyik fogja imádni, ha dögönyözöd, max elviseli. A hosszú szőr nagyon sok ápolást igényel, napi fésülgetést. Nekem kaukázusi mixem van, neki csak félhosszú a szőre,de ha kihagyok egy napot a fésülésben vagy nem vagyok elég alapos, pár napon belül már találok egy-egy kis rasztát a szőrében, eldugva.
2020. aug. 10. 23:25
 3/14 anonim ***** válasza:
17%
2020. aug. 10. 23:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen tudok, nem tudom miért fura hogy aranyos legyen, mert az imàdnivaló arc plusz pont nálam. Rendszeresen fésülném is. Inkább közép-kistermstü kutyusokra gondolok
2020. aug. 10. 23:28
 5/14 anonim ***** válasza:
17%
Pomerániai törpespicc szerintem aranyos, hosszabb a szőre is. Kicsiként meg pláne, olyan, mint egy maci. Ha korán elkezded tanítani, nem lesz kiállhatatlanul ugatós sem.
2020. aug. 10. 23:33
 6/14 anonim ***** válasza:
12%
Bernáthegyi kutya
2020. aug. 10. 23:39
 7/14 anonim ***** válasza:
20%
Golden retriever annyira nem hosszú a szőre de nem is rövid
2020. aug. 10. 23:44
 8/14 anonim ***** válasza:
39%
Sheltie :)
2020. aug. 10. 23:47
 9/14 anonim ***** válasza:
48%
A szemelyisegjegyeket mondd el a tenyesztonek! O ki fogja valasztani az ilyen szemelyisegu kutyat!!! En is ilyet kaptam,csak o rovidszoru fajta. Naponta dicserik idegenek es akarjak simogatni meg mondjak,h cuki.
2020. aug. 11. 02:51
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

"miért fura hogy aranyos legyen, mert az imàdnivaló arc plusz pont nálam"

Mert nem mindegy, kivel élsz együtt 12 éven át. Pl. hogy elég neki napi másfél óra bandázós / feladatozós séta vagy heti 2x agilityvel kell fárasztani, ahhoz hogy ne szedje szét a lakást. Nem mindegy, hogy mennyire erős a vadászösztöne (pl. mennyit kell szenvedned vele, hogy ne rongyoljon el a cica vagy a pocok után). Nem mindegy, hogy mennyire makacs / önálló. Vagy hogy mennyire bírja az ismétlődő feladatokat, így könnyű agyilag fárasztani. (Hogy én, a labdát? Hozd vissza te, te dobtad el!) Mennyire hajlamos vokalizációval kifejezni magát (legegyértelműbb példa, hogy ugatós-e, de ezen kívül rengeteg féle hangjuk van). Nem mindegy, hogy akkora, mint a cipőm vagy borjú méretű. (Mire kell figyelni a nevelésénél, mekkora távot igényel mozgásnak, lobogsz-e a póráz végén, ha megindul, szarcsizacsiba gyűjtöd a végterméket vagy tescós szatyorba, lapáttal...)

Az embereknek vannak preferenciái, tudod? Még az általam legjobbnak ítélt trénereknek is vannak limitjei, hogy kivel költöznének össze. Neked, aki ilyen kérdéseket tesz fel, végképp.

"nagyon aranyos legyen:-D"

Egyéni látásmód kérdése.

"bírja a dögönyözést, a paskolást stb"

Arra ott a plüss, de komolyan.

2020. aug. 11. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!