Ha el lett altatva a kutya, hova lehet leadni a tetemet?
Dögnek hívni gáz egy elhunyt családtagot. Ha kutya volt, ha nem.
Abból bezzeg qrva nagy balhé lenne, ha kiírnék egy olyan kérdést, hogy megdöglött az öreganyám, hova dobjam ki. Pedig a kutyámnak a kislábujja körme többet ért, mint az egész nő.
Ha nem tudod sem eltemetni, sem hamvasztásra vinni, akkor egyetlen opció, hogy az állatorvosnál hagyod. Ha jól tudom legális dögkutak már nincsenek a fertőzésveszély miatt.
Különben igazuk van a többieknek abban, hogy az elásás és a dög szó a kelleténél erősebb volt, egy szerető állattartó kb. az ellenségével beszél csak így, inkább "eltemetés" és "tetem", ezeknek nincsen negatív kicsengésük.
Az állatorvossal is meg lehet beszélni, de van pl cég is, amelyik ilyennel foglalkozik.
pl.: [link]
Én az elpusztult nimfapapagájomat az állatorvosra bíztam. Erkély nélküli panel lakásban élek. Hova tettem volna?
Hogy lehet egy halott embert egy halott kutyához hasonlítani ebből a szemszögből...? :D
De ha már hozzá hasonlítjuk, gondolom az is higiénikus, ha őt elásod az udvarodba, nem? mert ugyan olyanok ezek szerint :D
Több kutyája ne legyen, csak mert azt írta, hogy dög?
Ezt már nevezem rosszindulatnak, gratulálok...
A legegyszerűbb az, hogy ha már úgyis beszélsz az állatorvossal az altatásról, akkor megkérdezed ezt is. Szokták tudni, mik a környékbeli lehetőségek.
Nálunk pl. a gyepmester végzi díjazás ellenében elvégzi a gazdás állatok tetemének ártalmatlanítását, akár szállítását is, de ez a szolgáltatás nem érhető el minden gyepmesternél.
Érdeklődni szeretnék, hogy miért lett lehúzva a válaszom?
#15-ös vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!