Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy Yorkshire...

Mennyibe kerül egy Yorkshire terrier eltartása?

Figyelt kérdés
Az oltások, a szűrések, ha megbetegedik(vizsgálatok, gyógyszerek) és az ennivaló. Ezek mennyibe kerülnek nagyjából?

2020. aug. 6. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

Erre szerintem nem lehet igy valaszolni, mert mindenki leginkabb a penztarcajahoz igazitja az elkepzeleseit, hogy mennyire tudja kenyeztetni a kis kedvencet.

Orvosi koltsegek az elejen eleg huzossak, mert nagyjabol kethetetne kell dokihoz jarni a kulonbozo kotelezo oltasokert es azok ismetlo oltasaiert, de ha ezek megvannak, akkor mar csak evente egy szuri van. Eloskodok ellen rendszeresen vedekezni kell, ez is egy rendszeres koltseg. Kaja? Egy ilyen pici kutyanal nem hinnem, hogy egetvero koltseggel jarna. Kutyasuli atmenetileg megdobja a kiadas oldalt, de ez egy megeros befektetes.

Ha nincs az embernek stabil elete, akkor jelenthet terhet egy kutya ... de normal korulmenyek kozott nem megterhelo egy allatrol tisztesseggel gondoskodni.

2020. aug. 6. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ, honnan származik...

Ha egészséges kutya, nem allergiás, nincsenek eü problémái, akkor jóval kevesebbet kell költeni rá, mint egy szaporítós, ideggyenge, allergiás, patellaficamos, légcsőszűkületes kutyára.

2020. aug. 6. 11:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Coton de tulear kutyám van,ő is kisméretű, 6 kilós eb.

Tavasszal volt 1 éves.

A vételáron felül amit költöttem rá eddig:

-Alapfelszerelések,tehát pórázok,hám,hordozó,fekhely,játékok,kefék a szőrére stb: 30.000Ft

(később vettem még hozzá és ez az ár attól függ ki honnan veszi a cuccokat mennyit szán rá. Lehet olcsóbb,de jóval drágább is).

-Oltások,ivartalanítás,chip: 70.000 Ft,de ez is attól függ melyik orvos mennyit kér.

- Rendszeres féregtelenítés,szívféreggel együtt,bolha-kullancs-atka elleni tabletta: havi/3000Ft egyiket 4 hetente,másikat 5 hetente kellett adni neki,de pont tegnap váltottam egy kombinált tablettára,(ebből elég egyet adni nem kell 2 félét) ami egész évre 10.000 Ft és ebben minden külső-belső élősködő elleni benne van.Ezt 5 hetente kell adni.

-Kozmetika: Havi 5500 Ft. Itt megint attól függ az ár ki mennyit szeretné vinni.Valaki félévente valaki havonta nyiratja. Ha hosszabbra hagyod a szőrét akkor naponta ajánlott fésülni.

-Étel: Nagyon változó,ki mit ad... Én egy jobb tápot 2000Ft/kg áron veszek.

-Egyéb felmerülő költséget nem lehet megmondani. Nem tudhatod beteges lesz e,vagy évente 1x viszed csak oltásra.

Mindenesetre tartalékod legyen mert drága egy jó doki.

Azt is érdemes bekalkulálni,hogy sok kutya allergiás vagy érzékeny lehet ezért speciális tápot igényel ami szintén nem olcsó.

2020. aug. 6. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Mindig legyen tartalékod, pár százezer legalább. Nekem pl. az egyik kutyám egyik napról a másikra lett beteg (vagyis a tünetek egyik pillanatról a másikra jöttek ki). Műteni kellett, kb. 350-400 ezer lett ráköltve. Szóval nagyon drága tud lenni. Pl. ha már kell MRI a kutyának, az van legalább 90 ezer. Szóval tartalék nélkül semmiképp se vágj bele, mert nagyon húzósak az árak.
2020. aug. 6. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! 1-2 éves kutyust szeretnénk. Annál jóval kevesebb eü probléma állhat fent igaz? Nem bírnám ki ha belehalna akár egy műtétbe vagy ilyesmibe :(
2020. aug. 6. 23:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát... 1-2 éves kutyát tenyésztőnél nem kapsz. Fajtamentésnél meg kevés a tenyésztős kutya, így gyakran vannak bajaik...
2020. aug. 7. 07:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatsz utána érdeklődni tenyésztőnél. Igaz ritka de láttam már,hogy felnőtt 1-2-3 éves kutyát is árulnak.

Vagy mert valaki visszavitte egyéb okok (nem betegség) miatt.

Vagy mert tenyésztésből kizárták és a többi.

De ez ritka.

2020. aug. 7. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!