3 hónapos bolognese kiskutyám (első kutyám) nagyon elkezdte hullajtani a szőrét: igaz, hogy kölyökszőrét cseréli éppen, vagy vitaminhiány okozza? Ha utóbbi akkor milyen vitaminkészítményt ajánlotok?
Szia!
Ha csak hullik az nem feltétlen baj, ha csomókban vagy foltokban hullik az már igen!
Mindenkppen mutasd meg állatorvosnak, mert monitoron keresztül biztosan nem lehet megállapítani az okát!
Ő tud tanácsot adni a táplálékkiegészítők tekintetében is. Vitaminok helyett én sokkal inkább ajánlanék egy jó minőségű tápot! Vannak kifejezetten adott fajtáknak összeállított tápok pl. a rRoyal caninnak.
Egy bolognese úgysem eszik olyan gigiantikusan sokat, hogy az ár számítson! Tehát mindenéppen válogasd meg jól a tápját kölyökkorban. Ez a legfontosabb időszak!
Ha mégis vitaminokat kell majd szednie akkor az állatorvosi patikákban többfélét is vehetsz és szaktanácsot is adnak.
Köszönöm a választ!
Mióta hozzánk került azóta a royal canint kapja. A vitaminra az állatorvos azt mondta nem kell, a tenyésztő pedig úgy adta át a kutyát, hogy adjunk neki. Ezért vagyok tanácstalan, mert eddig semmilyen kérdésben nem egyezett a véleménye az orvosnak és a tenyésztőnek. Mégegyszer köszönöm.
értem!
Nos és a dokivan értek egyet. A Royal Canin valóban egy olyan professzionálisan öszeállított táp, ami mellé - normál esetben - nem kell vitamin kiegészítés.
Egy kis szőrhullás nem indolokja a vitaminkiegészítést. De persze ehhez látni kell mennyire hullik, és ez nem megy a monitoron át. Ha az orvos azt mondja hogy ennyi vedlés még természetes akkor nincs gond.
Én mindenképpen az orvosra hallgatnék a helyedben!
Biztos hogy a tenyésztő is jót akar, de az orvos mégiscsak orvos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!