Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikortól lehet egy kiskutyát...

Mikortól lehet egy kiskutyát szobatisztaságra nevelni? És hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy két hetes kutyusunk akit az anyja nem etetett. Elhoztuk és cumisüvegből etetjük mert nagyon kicsi, meg kell erősödnie és szeretnénk minél hamarabb szobatisztára nevelni. Kb mikortól lehet elkezdeni kivinni a kertbe? Hogyan lehet megtanítani hogy jelezzen? Vagy ha majd jelez hogyan vehetjük észre?

2020. júl. 29. 12:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%
Már bocs, de nem megverem a kutyát hanem tanítom, és jelzem, hogy rosszat tett, mert így tanul. A kiskutya 2 hete van nállunk, és mindig oda végzi a dolgát ahova kell, és nem pedig a lakásba. Mindegy, mert mindenki úgy neveli kutyàját ahogy akarja(6-os)
2020. júl. 29. 15:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi munka miatt napi 6x vittük ki mindig, 3 hónapos kortól először, amikor már minden oltása megvolt. Eleinte voltak balesetek, nem foglalkoztunk vele, feltakarítottunk, kint meg megdicsértük. Egy kutya alapvetően szobatiszta, ha elégszer van lehetősége kint elvégezni a dolgát. Ma már felnőtt, napi 4x visszük ki. Kb fél éves kora óta sosem pisilt/kakilt be.
2020. júl. 29. 15:02
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Azért a szobatisztaság nagyon komoly feladat. Én sem vagyok híve a retró és elavult módszereknek, de sosem könnyű a kölyök kutyákkal.

Ha van bármi amivel megtanulja a szobatisztaságot (nyilván nem verésre és testi fenyítésre gondolok), akkor tanulja meg. Az orrnyomkodással sem értek egyet, de ha valakinél bevált, és működik, akkor nyilvánvalóan nem kell megtenni sokszor.

Régen valamiért elterjedt volt, ezek szerint működött.

Kutyától is függ, nem egyformák, ki miből ért.

2020. júl. 29. 15:03
 14/21 anonim ***** válasza:
45%

Na látod 6-os, ha téged is tanítottak volna, akkor tudnád, hogy nem "nállunk" (wtf?!), hanem "nálunk".

Előbb az anyanyelveden tanulj meg helyesen kommunikálni, utána lehet osztani az észt. :)

Egyébként nem csinál semmi rosszat azzal, hogy ürít. De neked hiába magyarázom...

Igen, mindenki úgy "neveli" a kutyáját, ahogy akarja (sajnos), de azért remélem, hogy max ilyen palotapincsi méretű és vehemenciájú kutyátok van, mert ha egy ösztönerősebb kutyának akarnád nyomogatni meg ütni az orrát (rotti, nj, mali, pit), akkor az már kölyökkorában szép fájdalmasan jelezné neked, hogy egy jó nagy barom vagy. És igaza is lenne. :) De sajna, a kis Fifikékkel könnyű keménykedni az ilyen ódivatú hülyéknek, akik megragadtak a gulyás kommunizmusban...

2020. júl. 29. 15:30
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
#13 vagyok, Sosem ütném a kutya orrát, ezt le is írtam, és én nem is alkalmazom az orrbanyomást. Felesleges lepontozni.
2020. júl. 29. 15:32
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

6-os vagyok

Nem akarok vitatkozni, de a ti dolgotok hogy nevelitek a kutyát.

Nekünk sok kutyánk volt, és mindegyik nagyon hamar megtanulta hogy mit szabad és mit nem. Van egy kutyaoktató-ismerősöm, és ő is ezt a módszert ajánlotta. Amúgy meg, mégegyszer mondom, hogy én nem verem a kutyámat! Van egy 5 éves nagy testű kutyánk, akit ugyanígy neveltünj, és NEM VERTÜK, és mégis nagyon szófogadó, és tudja mit szabad és mit nem, annyira, hogy soha az életbe még meg sem ugatna valakit a családból! Állat védő vagyok nem állat kínzó! A ti dolgotok és a ti bajotok mit csináltok kutyáitokkal. Nem szeretnék tovább vitatkozni, ez csak a véleményem

2020. júl. 29. 15:41
 17/21 A kérdező kommentje:

Jézusom mennyi válasz jött XD

4: mi is kajálás és alvás után szeretnénk, csak ahhoz figyelni kell rengeteget.

5: Hát az anyuka gazdája szerintem nem felelőtlen, csupán ő se tud mit csinálni. Kedves öreg ember, mondta hogy próbálta mindig odarakni anyukája cicijéhez de nem akart szopizni.

6: Hááát igazad is van meg nem is. A büntetés is egy módszer, de nem a legjobb. Ha valamit rosszul csinál nyilván meg lehet büntetni, de én max egy hangosabb ELÉG-re szavaznék, valszeg abbahagyja. Meg nyilván pelus alá, ha kint pisil kakil megdícsérjük.

7: Kertes házban vagyunk de tele van gyommal és építkezési törmelékkel. Eleinte még mi mennénk ki vele nyilván, utána ha elég nagy nyitva lehet az ajtó és amikor úgy gondolja kimegy, bejön ahogy szeretné. Nem akarom kint tartani télen a fagyban, inkább legyen bent.

8: Én se szeretném hogy megbetegedjen, majd csak az oltások után lenne érdemes szerintem is. Addig kutyapelus az ajtóba, és ha már azt megtanulja hogy arra kell menni akkor tud majd jelezni is.

9: Nem feltétlen primitív, inkább régimódi. Lehet ugyan úgy működik csak nem éppen a legállatbarátabb megoldás.

10: A takarításba bele lehet fáradni idő után, és talán gyorsabban megtanulja hogy ha bent pisil büntit kap ha kint dícsérik.

11: Persze így is lehet tanítani, de szerintem téged se úgy neveltek a szüleid hogy ha bepisilsz LEGO-zás közben kapsz egy pofont.

12: Igen, csak gondolom azt kell megtanítani neki hogy jelezzen amikor kell :D

13: Biztos volt oka hogy elterjedt, valószínűleg ugyan úgy működik :D

14: A nálunk szót sokan elírják :D ettől függetlenül igazad van.

15: Nem tudom ki pontozott le, én szerintem mindenkinek pozitívat nyomtam.

16: Sokaknak az állat nevelő célzatú büntetése veréssel ér fel. Sokan túlságosan állatbarátok :D Bár ez néha már őrültség, sokszor eléggé túlzásba esnek.

2020. júl. 29. 15:58
 18/21 anonim válasza:

Szia, nekem is van kiskutyam de már fél éves.

Nekünk az vált be hogy vettünk leterithető pelust a gyógyszert árból és amikor láttuk hogy elkezd pisilni gyors rá raktuk, vagy ha kakilni akkor is gyors rá raktuk a kutyát. Volt amikor ott befejezte de volt amikor megzavartuk ezzel és tovább ment inkább. De aztán rá szokott.

Először csak pisilni csak arra, aztán 1honap múlva már kaki is azon volt.

Szóval jó sok idő meg ugyan ott legyen mindig a pelus. És majd szépen megszokja

2020. júl. 31. 10:35
 19/21 anonim ***** válasza:
34%

18

A kutyapelenka NEM szobatisztaság. Attól még bent végzi. Azok használják akik lusták kivinni vagy otthonhagyják 10-12 órára..azoknak meg nem való kutya.

2020. júl. 31. 11:52
 20/21 anonim válasza:

19 es de vegulis bevallt nekünk. Ha be van zárva mégis hogy menne ki, meg éjszaka is amikor nem vagyunk fent?

Akkor szépen a pelusra végezte el. Már nagyobb és most már jobban ki tud járni, és már bent nem is csinál még kicsi dolgot se. Szóval vegulis kezdésnek jó.

Ahogy egyre nagyobb lett többet volt kint és megszokta hogy kint végzi. Nem vagyunk lusták de egy kis kölyköt amíg nincs meg az összes oltása amúgy se ajánlatos nagyon ki vinni

2020. aug. 1. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!