Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan értessem meg egy...

Hogyan értessem meg egy idősebb nénivel, hogy az angol cocker spániele nagyon erősen túlsúlyos, és valószínűleg már emiatt diszpláziás is?

Figyelt kérdés

A házunk előtt van egy panel tömb, és a néni minden nap 2x 5 percre lehozza a spaniját elvégezni a dolgát. A kutya nagyon csúnyán néz ki, rendesen remeg rajta a háj, mint a kocsonya, ha megy (kopaszra van gépeztetve), légzési nehézségei vannak, fullad, és kacsázik a hátsó lábain (láthatóan kényelmetlen neki a járás is). Már magyaráztam a néninek, hogy Lizike étrendjéből vissza kellene venni egy kicsit, meg a napi 2x 5 perc sétánál többre vinni, de azt mondja, hogy a kutyának nincs semmi baja, csak egy icipicit duci, mert sok kekszet kap... Már elmondtam neki a véleményemet a kutyájáról, hogy én mit veszek észre rajta (cane corsom van és ápolónő vagyok, szóval tudom, mit beszélek), de csak ENGEM nézett hülyének, és tulajdonképpen a tudtomra adta, hogy nem kíváncsi a véleményemre, mert ő a vérbeli spániel tartó és spániel szakértő...

Lizike 1,5 éves, attól félek, ha így folytatja a gazdimami, hamarosan kimúlik... :(

2010. aug. 3. 18:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát olvastam pár érdekes válasz!Szerintem szomorú hogy egyesek így vélekednek...Ha van 1 ici-pici esély,hogy segítsünk 1 szerencsétlen állaton,szerintem nem kérdés hogy mit kell tenni.Az állatorvos és az állatvédők nagyon jó ötletek,a mami már csak azért sem fog rád hallgatni,de talán 1 orvos szavára hallgatna...(remélem)
2010. aug. 3. 20:27
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

az első vagyok! nem tartom magam érzéketlennek, de akkor most vegyünk egy példát!

Ha látsz az utcán egy hajléktalant segítesz neki?

Ha látsz egy túlsúlyos embert, vele is így törődsz?

Csak a mérce kedvéért!

2010. aug. 3. 20:34
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Azért van némi különbség, elég gáz, ha nem látod. Az emberek tudnak javítani a helyzetükön. A csöves bemehet a hajléktalan szállóra, azért van, a dagadt lefogyhat. A kutya viszont tlejesen ki van szolgáltatva. Nem értem, hogy lehetsz ilyen korlátolt, és igenis, érzéketlen.
2010. aug. 3. 21:29
 14/18 anonim ***** válasza:
35%

a hajléktalan szálló tele van! a dagadt embernek pajzsmirigy problémáiból fakadnak a súlyproblémái!

Na erre mit lépsz?

2010. aug. 3. 21:33
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

azonkívül amíg a néni tulajdona a kutya addig sajnos azt csinál vele amit akar!

Ha nem tetszik hívd ki az állatrendőrséget! ja, hogy olyan M.O.-n gyakorlatilag nem létezik o.O

2010. aug. 3. 21:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszekedni akarok, de provokálsz:)

A csövesek mindig kapnak ezt-azt, mert vannak olyan emberek, akik szívükön viselik mások sorsát. ÉN is adtam már télen forró teát az egyik hajléktalannak, aki a városban él, nagybevásárlás idején 1-2 kiflit is adok. Szerintem ezzel nem én vagyok egyedül. A kövérek elenyésző százaléka az, aki azért túlsúlyos, mert ilyen problémái vannak. Ilyenkor kell orvoshoz fordulni, a hormonkezelés megoldást jelenthet rá.

2010. aug. 3. 21:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Sajnos ezzel semmi nem lehet tenni.

Nagyanyám ugyan ilyen volt...Szegény kutyáján rengett a háj.Hosszú évekig szajkóztam neki,hogy fogyassza le,mert 6-7 évesen járni se fog tudni,és sokkal hamarabb fog meghalni a kelleténél.

Jajj,hát szegény csak 3 csirkelábat kap egy nap,annál már nem tud kevesebbet adni.Szerencsétlen kutya(belgajuhász,58 koli volt...) 6 évesen csak döcögött,7 évesen már csak úgy bírt lábraállni,ha valaki felállította..És akkor se állt túl stabil lábakon

2010. aug. 4. 07:53
 18/18 anonim ***** válasza:
24%
"Ha van 1 ici-pici esély,hogy segítsünk 1 szerencsétlen állaton,szerintem nem kérdés hogy mit kell tenni" De nincsen, akinek van idős ismerőse, rokona, aki csak a kutyájára számít már és csak a kuty van neki és csak akjával tudja kényeztetni az tudja.
2010. aug. 4. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!