A rottweiler és a dobermann két külön fajta? Vagy a rottweiler csak egy elhízott dobermann?
11 láttad te már egy németjuhász meg egy dobermann pofáját?
A rottweilernek teljesen nyomott a pofája, amig a másik két kutyának majdnem azonos a pofázmánya
#12 Majdem mondtam. Hogy tiéd se ... . De szerencsére nem írtam ide.
Szubjektíven neked hasonlít.
Ez nem jelent semmit.
Németjuhász kutyákban van egy kis rotweiler vér, ami a színét és rajzolatát adhatja. Plusz munkakutya vérvonal.
Dobermannban a korcs és keverék kutyák vérénél is erősebben van jelen a rottweiler genetikája. Ja, és csak ezekből tenyésztették ki.
Dobermann és németjuhász közt egyetlen fajta kapcsolat a rotti. Dobermann nagy részt rotti genetikailag, németjuhász csekkély mértékben rokon a rottival.
A keverék, vagy inkább korcs kutyák amiket felhasználtak a rotti melledt a dobermann fajta kitenyésztéséhez is kis eséllyel voltak juhász kutya vérvonalúak.
Szakértő én nem vagyok.
De rottweiler és németjuhász fajtáról is olvastam könyvet, és a kutyafajtákról is.
Tény csak olvastam róla, és wiki átfutásával a három fajta kapcsán felfrissítettem egy kicsit az olvasotak kapcsán az emlékeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!