Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kezeljem ezt a szituációt?

Hogy kezeljem ezt a szituációt?

Figyelt kérdés

Kutyám eléggé kis idegzsába volt amikor hozzám került (5 hónapja, most 1 éves), minden szembejövő kutyára acsargott. Ilyenkor feladatba tettem, jutalmaztam, ha nagyon nem ment, mert mondjuk csak akkor vettem észre a közeledő kutyát mikor neki már elszállt az agya, felemeltem a grabancánál. Így szépen lassan rendeződni látszik a dolog most már csak elvétve fordul elő ilyesmi, olyankor is inkább csak nagyon figyel és morog, amit könnyen le tudok állítani. Persze még mindig jutalmazom, amikor szépen közelít a szembe jövő kutyákhoz, ezt még jó darabig fogjuk is, hogy rendesen rögzüljön.

Viszont azzal nem tudok mit kezdeni továbbra sem, hogy ha nagyon hirtelen kerül szembe velünk egy kutya. Pl kilép egy kapulajból mikor ott jövünk el, vagy egymással szembe kanyarodunk. Olyankor teljesen megvadul, mintha ki akarná nyírni az érkező blökit. Ilyenkor ugye esélyem sincs feladatba tenni és jutalmazni. És hiába grabancolom meg, legközelebb ugyan ezt csinálja... Eléggé meg vagyok lőve ezzel. Valami ötlet, hogy ezt hogyan lehetne kezelni? Vagy majd szépen lassan rendeződik, ahogy elkezd teljesen megnyugodni más kutyák láttán?

A következő tanácsokat le se írjátok, biztos hogy helyből lepontozom:

Kutyasuli - folyamatosan járunk, elvégeztük az alapfokot, ősszel megyünk középfokra, a kettő közt pedig obediencezünk, hogy addig is legyen valami.

Földre lenyomás - nem vált be a kutyánál már korábban sem, csak rontott a dolgokon, egyetlen alkalom után hetekbe telt helyre hozni a kapcsolatunkat.

2020. júl. 23. 10:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%
Kiképzőt nem próbálnátok ki? Lehet az többet tudna segíteni mint a kutyasuli ahol meg van több tucat kutya
2020. júl. 24. 15:16
 12/13 A kérdező kommentje:
Na azt még pont nem. Ha minden kötél szakad az lesz. Csak már egy vagyont költöttem ennek a kutyának az oktatására, szóval előbb még próbálok tájékozódni. :)
2020. júl. 24. 15:51
 13/13 A kérdező kommentje:
Feladtam hogy ezt magamtól megoldjam, szóval hívtam egy trénert. Eddig egyszer találkoztunk, máris jobb lett a helyzet, pedig még alig gyakoroltuk amit kell. :)
2020. aug. 7. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!