Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti, hogy fárasszátok ki a...

Ti, hogy fárasszátok ki a malamutotokat/huskykat?

Figyelt kérdés

Gondolkozunk a családdal, hogy veszünk egy alaszkai malamutot, és tudjuk rengeteg mozgás kell neki.

Tippekre lennék kíváncsi aki tart huskyt/malamutot az, hogy fárassza ,mozgassa le minden nap?

Ja és mellékesen a Brit Care táp jó ennek a kutyafajtának?

A válaszokat előre is köszönöm

2020. júl. 20. 21:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
Tíz válaszból egy hasznos. Tipikus Gyk-s "emberek" gyülekezete.
2020. júl. 21. 13:07
 12/20 anonim ***** válasza:
15%
Egy igénytelenül idehànyt kérdésre miért érkeznének igènyes normális válaszok? Olvasgattam itt és azért ahol képes a kérdező jó helyesírással, összetett mondatokat írni, oda érkeztek is ilyen vàlaszok (főleg kutyás tèmàban). Minden ok-okozat. Meg kéne tanulni legalább alap szinten normàlisan kifejezni magunkat, így én most itt nem húznàm rà a kommentelőkre a vizes lepedőt, amiért nem tudták ezt a fenti kérdést komolyan venni és kegalàbb szembesítettèk az igènytelensègèvel a kérdezőt.
2020. júl. 21. 14:28
 13/20 anonim ***** válasza:
29%
Csakhogy elég lenne ezt egyszer leírnia valakinek. De inkább leírjátok huszonöten hogy szánalmas pozitív százalékokat gyűjtögessetek, és feljebb kerüljetek a toplistán. Na ez szánalmasabb, mint a kérdező helyesesírási problémákkal teli kétdése.
2020. júl. 21. 18:08
 14/20 anonim ***** válasza:
16%
:D kit érdekel a százalék???? Meg milyen toplistán? Az mire lesz nekem jó? Ne haragudj, de annyira nem érdekel ez a rész, hogy nem is néztem utána. Zavar, hogy ennyire eligénytelenedett a többség és én örülök, hogy ezt többen is kinyílvánították, hátha változik már ez. Ha többen tesszük ezt, az csak jó (nem érdekel, hogy ők miért, ha ők a százalékért, akkor ez van).
2020. júl. 21. 18:13
 15/20 anonim ***** válasza:
12%
Talán pénzt kapok, ha elérek valamit ezen a toplistán?
2020. júl. 21. 18:18
 16/20 anonim ***** válasza:
32%
És azzal, hogy tele spammelitek az oldalt jobb lesz? Gondolom nem te vagy a társaság közepe.
2020. júl. 21. 18:19
 17/20 anonim ***** válasza:
14%
16-os még mindig ugyanazt tudom elmondani: igen, remélem ettől elkezd az egyénben dolgozni a fejlődni akarás, ha már többen is megszólják az igénytelenségét.
2020. júl. 21. 18:25
 18/20 anonim ***** válasza:
17%
Igen, ha az ilyen undorítóan ideböfögött kérdést nem veszik komolyan semmilyen netes fórumon, attól előbb-utóbb jobb lesz. De amíg divat így írni, sőt még sokan támogatják is (mint fentebb is látszik), addig a színvonal csak egyre csökkenni fog.
2020. júl. 21. 23:52
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Veszélyesen naívak az emberek ebben a kategóriában. Kiskorúsítani kéne őket.
2020. júl. 26. 08:48
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A Brit Care jó, olcsó és nagyjából jó a minősége is.

Ez függ a kutya temperamentumától, meg attól is, hogy mire lett szoktatva. Ugyanis attól, hogy malamut még nem fog 30 Km-en át húzni valamit, erre tanítani kell. Ha nem tanítod, nem fogja csinálni. Energia persze lesz benne, de nem akar majd szánokat húzni, ha nincs ahhoz tanítva. Tehát már az elején el kell dönteni, hogy a következő 12 évben hogy lesz vele bánva, mert ha egyszer elkezdenek velük fogatot húzni utána a sima séta már nem fogja kielégíteni, legfeljebb öregen.

Amíg egyedül volt addig simán csak sétáltam vele, de reggel, délután, este is kellett, reggel a legnagyobbat az másfél óra, délután és este már elég volt a fél-fél óra. Azon kívül bent volt a házban, simán lehetne panelban is tartani, csak azon múlik, hogy van-e kedve az embernek nyáron hajnali 5 előtt kelni és este 10-kor még mindig menni vele egyet.

Mikor többen lettek tákoltunk egy fogatot nekik, azóta reggel van egy fél órás séta, délután egy egy órás fogat és az esti séta el is lett hagyva.

Ha futnak akkor 3x gyorsabban elfáradnak. Fél óra futás olyan, mint másfél óra séta.

Néha ki lehet hagyni, ha hozzá vannak szoktatva a kényelemhez akkor nem akarnak kimenni ők se, esőt sem szeretik, a szelet sem stb., olyankor lenyugszanak.

Az hülyeség, hogy órákig kell vele menni és utána lesz még pörgősebb. Ha egy versenykutyát vettél ami ahhoz lett szoktatva az igen, de a malamutok 90%-a ami az átlagembernél van az nem ilyen. Az viszont tény, hogy nem olyan, mint az átlag kutya, hogy kidobod a kertbe és elvan magába, vagy 10 perc séta a társasház körül és kész.

2020. okt. 29. 23:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!