Képtelen vagyok leszoktatni a harapásról. Segítség?
1.-nek: kaukázusi juhász és husky keverék
2.-nek: ez a probléma, nem érti a nemet(pedig elég gyakran hallja) és elmenni sem tudok, mert ahogy felállok, hogy elsétáljak, elém szalad, nem hagy elmenni, és harapja a lábamat, húzza a nadrágomat. Bármennyi időre hagyom ott, ahogy kilépek ő már ott van és harap és ugrál.
Fog használni a kizárás (mármint ha azt érted alatta, amit a 2-es ír, hogy akkor azonnal vége a játéknak és ott hagyod), csak még sok idő kell neki, nem egyik napról a másikra fogja megtanulni, mert ez neki teljesen ösztönös, természetes. Rengetegen küzdenek harapós kölyökkel, ne aggódj, ne ess kétségbe, nektek is meg fog oldódni, ha következetesen jelzed neki minden egyes alkalommal, hogy nem jó, amit csinál.
Vidd minél többször kutyás közösségbe, a kutyák egymástól is tanulják a gátolt harapást, jelzik ha fáj és abból egy idő után megértik, hogy mi az az erő, amit még nem.
Én totálisan kétségbe voltam esve, amikor rádöbbentem, hogy egy éles fogú, harapós kis szörnyeteget hoztunk haza, nekem 2. kutyám és az első sosem csinált ilyet, meg voltam róla győződve, hogy ez az új teljesen zakkant és ez minden, csak nem normális. Tele voltam apró kis fognyomokkal, belilult harapásnyomokkal, emlékszem, sírva hívtam a tenyésztőt, hogy ideggyenge kutyát adott el nekem és valahogy oldjuk ezt meg, mert vissza azért az istenért sem adom :D. Aztán a tenyésztő is, ahogy a net népe is, megnyugtatott, hogy tartsak ki, legyek következetes, szocializáljam megfelelően és megoldódik. És tényleg meg is oldódott, tényleg ennyi volt a titka az egésznek, nem kell megütni vagy az orrára koppintani. Azt hiszem, nálunk a fogváltás időszakára hagyott fel vele teljesen (kb. 6 hónaposan), de ez is változó, szóval csak következetesen és addig is kitartást!
Ha harap a kutya, akkor meg kell verni nincs mese
Nem kell agyonverni de egy kabáttal rá kell csapni a fejéra amig le nem áll
De csak akkor kapjon ha elkezd harapni, különben nem fogja érteni, hogy miért kap
Ez le fogja szoktatni a harapásról, én is így szoktattam le a kutyámat az állandó ugrálásról és nem is ugrált rám többet
Ne lincseld meg meg a kutyadat, hiszen csak 4 honapos (pont most van a fogvaltas). Persze szolj ra ha faj amit csinal, de kozben mindenki tudja, hogy azert harap mert hagyod.
Nem kell erre rafeszulni, dok-dok kiskutya ilyen es akkor is abbahagyja idovel, ha nem terrorizalod le. Be fog noni a feje lagya ... ahogy jo parasztasaggal mondjak erre mifelenk.
Komolyra forditva a szot: ha tul durva, akkor szisszenj fel ... ereztesd vele, hogy nem jo neked amit csinal. Nagyjabol ennyi.
De azert hagyd meg gyereknek lenni ... sajnos hamar elmulnak ezek az aktiv idoszakok.
Tehát ha jól értem próbáltad őt még jobban felpörgetni, még inkább arra biztatni, hogy harapjon (csapkodással, pofozgatással), illetve próbáltad azt is, hogy lejutalmazod azt, ha harap (azzal, hogy jutalmat, játékot adsz neki ilyenkor).
Tehát a logikus az lenne, hogy végre letiltani is elkezd. Egy határozott grabancfogással, szájra ráfogással a nem szó után. Úgy, hogy ha rátiltasz, elérd, hogy azonnal abba hagyja.
De egyébként miért kellett olyan keverék, amelyik biztosan nem első kutyának való? A kau magas agresszió szintű, hatalmas védővel rendelkező fajta, a husky pedig egyáltalán nem a megfelelni akarásáról híres. Önálló, ösztönerős, hatalmas energiaszinttel rendelkező munkakutya. Mit vársz ezek keresztezéséből? Olyan kutyát kellett volna választanod, amelyikkel nevelésben is és fizikailag is elbírsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!