Láttátok ezt a kérdőívet? Tényleg kutyaellenesek ezek a kérdések?
A szóban forgó kérdőívet a Budapesti Fejlesztési Központ készítette, ezért elsősorban budapestiekhez szól a kérdés, de kíváncsi vagyok a többiek véleményére is, több kutyás csoportban olvastam szinte egybehangzóan, hogy kifejezetten kutyaellenesek a kérdések, sőt többek szerint nem az eredeti célt szolgálja, sokkal inkább csak az a célja, hogy még jobban korlátozzák a városi kutyázást.
Én nem látom ennyire drasztikusnak a dolgot, de az azért szerintem is zavaró, hogy néhány válaszlehetőségnél nincs olyan opció, amivel egyetértek, illetve hiányzik egy megjegyzés rész is, ahol szabadon le lehet írni a véleményt az adott kérdésben, ugyanis sokszor elég fekete-fehérnek tűnik, de nyilván egy szabályozás általában az.
Ti kitöltöttétek már/ ki fogjátok tölteni? Ha kutyaellenesnek tartjátok szerintetek van értelme kitölteni? Ha igen miért?
A kérdőív: [link]
Kérdező, azokra a kérdésekre is válaszolhatsz úgy, hogy nem értesz egyet.
A jelenlegi szabályok megfelelők, csak be kellene tartatni és máris kevesebb kutyás probléma lenne.
Azzal egyet értek, hogy a szabályok megfelelőek, csak kellene valaki aki betartatja. Plusz nem ártana megteremteni hozzá a feltételeket, mert azon a környéken ahol én lakom, egyetlen szemetes sincs. Pláne nem olyan, ahova az ürüléket lehet dobni. Én felszedem és kidobom az első buszmegállóba, de a többség inkább hagyja a járdán vagy más kapuja előtt, amit szintén megértek, mert ha nem a főút felé sétálsz, akkor nincs kuka.
Ha megnézed a környező városokat, ilyen szempontból (is) sokkal élhetőbbek mint Budapest, mert vannak szabályok és meg is teremtették a feltételeket a betartásukhoz, így az emberek többsége betartja. Nyilván van 1-2 bunkó ott is, de az kikerülhetetlen.
A legutóbb Győrben voltam a kutyával, kb 20 méterenként van szemetes, a legeldugottabb utcákban is.
Egyébként a kérdőívben szereplő Bikás parknál sokkal nagyobb problémák vannak a kutyaürüléknél. Nem tudom járt-e valaki a piac környékén...
#12 Kukák nálunk is úgy lettek, hogy többen jelezték az önkormányzat felé, hogy kéne, maguktól nem jutott eszükbe :D Ettől függetlenül én azért azzal nem értek egyet, hogy hát ha nincs kuka, akkor inkább ott hagyom, legyen szó bármilyen szemétről, de amíg sokan a kuka mellett is ott hagyják, akár a kutyaürüléket, akár a cigicsikket, amit érthetetlen módon sokszor konkrétan a kuka mellett taposnak el, addig erről szinte felesleges is beszélni. Én csak azt mondom, hogy a legtöbb esetben először a szabályok vannak meg és utána találják ki, hogy azt milyen körülmények között lehet teljesíteni.
A parkok tisztaságával kapcsolatban én is teljesen objektíven, "nem kutyás" szemmel is azt mondom, hogy közel sem a kutyaürülék a legnagyobb probléma, még a Hajógyári szigeten sem, pedig oda kifejezetten kutyások járnak.
Én egy budapesti lakótelepen lakom, nálunk elég jól el van látva a környék kukákkal, a szüleim lakótelepe már kevésbé ellátott, pedig csak egy kerülettel vannak arrébb. Ennek ellenére nem kellene ott hagyni a kutyaszart. Egészségügyi kockázatot is jelent, a kutyák mindenfelé szimatolnak, egy férges ürülékkupac elég, hogy összeszedjen bélférget, és a bélféreg emberre is fertőző. Ez csak egy érv, ami miatt nem kellene ott hagyni. Én járok a kutyámmal kirándulni, erdőkben elég ritkán vannak kukák, de ha ott ürít, ott sem hagyom ott, hanem összeszedem és viszem magammal, amíg nem találunk egy kukát.
Tény, van más szemét is, de ha egy kicsit csökkenthetünk, akkor miért ne tennénk meg? Ha a részeg bulizó fiatalok eldobálják a sörös dobozokat, akkor ez már felhatalmaz minket kutyásokat, hogy ha ők is szemetelnek, mi is hagyjuk szanaszét a kutyaszart?
Értelek, de valahol el kell kezdeni, és természetesen ha a kutyások szemete megszűnik, a többi még ott marad, és azokkal is fognak kezdeni valamit, de a kutyás vonalat viszonylag könnyű megfogni. Ez olyan, mint a közlekedésben is a szabálytalankodó autókat egyszerűbb elkapni, mert nekik van rendszámuk, egy szabálytalankodó bringásnak, gyalogosnak meg nincs. A kutyások egy viszonylag könnyen behatárolható kör. Nem kell kitiltani a kutyákat a parkokból, városokból, jól elvannak ők lakásban is (nem mind, de a legtöbb), de a meglévő szabályokat be kell tartatni, és ha az embereknek nincs annyi eszük, hogy maguktól betartsák ezeket, márpedig nem veszik komolyan, amíg nincs ellenőrzés és szankcionálás, akkor jobban rá kell állni erre a vonalra. Újpesten nemég kezdték ellenőrizni a kutyasétáltatókat, sajnos a mi környékünkre nem jöttek még a járőrözők, pedig ott sok a nem szabálykövető kutyás, de már az is több a semminél, hogy az egyik népszerű parkban, ahol van futi, játszótér, futókör, kondipark és kiülős rész, meg ovi, razziáznak. Bárcsak több helyre járnának.
Sajnos én nem vagyok egy kétajtós szekrény, hogy komolyan vegyenek, ha rászólok valakire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!