Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más kutyáját elvihetem orvoshoz?

Más kutyáját elvihetem orvoshoz?

Figyelt kérdés

Egy rokonom ideiglenesen beköltözött hozzám és hozta a kutyáját is. Nekem nincs kutyám, nem is volt soha, de látom, hogy nincs minden rendben. Szobatiszta, csendes, nem kimondottan a kutyával van baj, hanem a gazdájával. Rendes kutyakaját nem kap, hanem házikoszton él. Azt eszi, amit a rokonom, pl. Ma is tojáslevest adott neki meg rántott csirkemellet és mellé még rakott neki valamilyen felvágottat. Krémlevest meg minden fenét ad neki, néha sütit is meg palacsintát. Szóval mindent, amit ő eszik, szinte megfelezi az ételét vele.Kérdeztem, hogy miért nem tápot kap? Az volt a válasza, hogy az ő kis tündérkéje azt nem eszi meg és inkább a jó házit adja neki nehogy éhezzen. A kutya szőre nem szép, olyan hiányos és pihés (látszik közte a bőre, pedig hosszú a szőre). Sokat alszik, most a meleg miatt főleg, játszani sem játszik, kb.csak ül. Hátul a nyakánál éreztem valami csomót, rákérdeztem. Hát ő nem tudja, majd megmutatja a dokinak, ha nagyobb lesz,lehet valami zsírcsomó. A nemiszervét nyalogatja mindennap, de elég rendesen. Nem értek hozzá, de szerintem ez így nem jó. Aranyos kutyus és rossz látni. 2 éves kutya, valami kis keverék. 1 évvel ezelőtt sokkal többet mozgott és játszott állandóan, de most semmit sem csinál.

Ha nem az enyém a kutya, akkor elvihetem orvoshoz? A nyakán azt a valamit mindenképpen szeretném, ha látná egy orvos. Illetve az a kérdésem, hogy az otthoni kaja mennyire árt neki? Gondoltam, hogy akkor főzök mindennap valami olyat, amit ehet, valami húsra gondoltam és akkor legalább nem kapna mindenféle krémlevest meg fene tudja mit. A tápot tényleg nem eszi meg, mondjuk miért is enné, ha tudja, hogy kap mást helyette. Beszéltem már a rokonnal, vagyis mutogattam neki ilyen alternatívákat, hogy mások táp helyett miket adnak, de ne szóljak bele, ő tudja mit akar a kutya és hogy mi jó neki...

2020. júl. 12. 22:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

És akkor most bámuljam, hogy a kutya naponta nyalja a nemiszervét 20 percen keresztül és szinte belefullad, mert annyira viszket vagy fáj neki? Van hogy odakap és rágja meg a mancsánál is rágja a szőrt. A minap a seggét is végighúzta a szőnyegen.

Végülis csak 1 hónapig maradnak (legalábbis ezt ígérte a rokon), addig bámulom, utána többet nem kell,majd lesz vele valami.

2020. júl. 12. 23:33
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

A kutya biztos, hogy beteg.

Hogy a kajától, vagy mástól, ahhoz kivizsgálás kell. Ha már a szőre is silányul és kopik ki, akkor régóta húzódó baj van.

Nem kell ezt neked itt a Gyakorin lezsűriztetned, cselekedj ahogy a lelkiismereted diktálja!

A rokonod meg csak köszönettel tartozik neked ezért.

2020. júl. 12. 23:40
 13/15 anonim ***** válasza:
87%
A kutyanak baja van,vizsgaltasd ki. Vitaminhiany ,nyomelem hiany.
2020. júl. 12. 23:45
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

Lehet, hogy egy szélesspektrumú antibiotikum kúra megoldaná a helyzetet. Vidd el orvoshoz Kérdező!

Ha nagyon be akarod magad biztosítani, akkor menjen veled a gazdája is, legalább meghallgathatja az orvos hozzászólását az étkezéséhez.

Képtelen lennék tétlenül nézni egy kis állat tönkremenetelét.

2020. júl. 12. 23:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Én sem tudnám tétlenül nézni, ha egy nálam lakó rokonom kutyája szemmel láthatóan nincs jól. Viszont érdemes lenne a gazdival is egyeztetned, jó lenne, ha veled menne, hátha kapna egy kis fejtágítást a dokitól.

Házi kosztként kétfélét szoktak emlegetni. Az egyik, amikor megosztják a kutyával az emberi kaját, bármit, ez természetesen rossz. A másik viszont az, amikor a kutyának egyénileg állítják össze az étrendet, de nem nyersen adják oda, ez nem rossz, ha jól van összeállítva, és ki van pótolva vitaminokkal. Előfordul, hogy egy kutyának nem jönnek be a tápok, mert valami olyan összetevőre allergiás, de a nyersetetést sem bírja vagy nem tudják higiénikusan megoldani.

2020. júl. 13. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!