Mitől vadulhat meg a 3 éves szuka kutyám esti etetéskor?
Van 2 kutyánk, 3 évig imádták egymást, de most nem tudom mi ütött a lányba, a kaja miatt nekiment a fiúnak tegnap este és ma este is megismétlődött.. :'(
Tegnap óta van ez, hogy egész nap nem esznek (csak reggel, akkor minden oké), aztán este megbolondul a szuka és mindkettejük adagját meg akarja enni, ha a másik 1 méterre van, akkor morog rá majd ráugrik és szét kell szedni őket. Mivel 3 éve egész nap nyalják-falják egymást, játszanak állandóan, együtt alszanak így nem vagyok ehhez hozzászokva. És olyan ideges vagyok miattuk, hogy már félek, hogy baja lesz a babámnak, 30 hetes kismama vagyok...
Holnaptól adjam nekik külön szobában a kaját? Ma azért még megpróbáltam a szokott módon. Szépen leültek, "tiéd" szóra elkezdett enni a szuka, a kan meg inkább arrébb ment, hogy ő nem eszik.
Aztán megtörtént, amitől féltem.
Tegnap, amikor szétválasztottam őket, kizavartam a szobából a szukát és rám is morgott, úgy éreztem, hogy simán meg is harapott volna... pedig soha az életben senkivel nem volt agresszív. És szeret engem.
Hogy kell kezelni egy ilyen helyzetet? Lehet az is, hogy hagynom kellene? Mivel ez teljesen új nekem, nem tudom, hogy ezek után mennyire bízhatok benne, hogy nem ártana-e a társának.
Okozhat ilyen viselkedést álvemhesség? Tavaly álvemhes volt, de akkor inkább csak szomorkodott és játékokat gyüjtögetett maga köré. Nem rég múlt el a vérzése és a mellbimbója meg van nőve.
(Biztosan nem lesznek kiskutyák, de jövőhéten megyünk dokihoz, hogy ha álvemhes, akkor kapjon kezelést, múltkor hamar rendbejött.)
Francia bulldogok.
Nem idegbeteg kutyák alapból és tényleg nevelve vannak. Kiskorukban jártunk velük kutyasuliba is. De ismeretlenül könnyű itélkezni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!